1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Windows 10 pc sürekli yeniden başlıyor (Çözümü)
Windows 10 pc sürekli yeniden başlıyor (Çözümü)

Windows 10 pc sürekli yeniden başlıyor (Çözümü)

Günümüz çerçevesinde bilgisayarlarda son derece sık bir şekilde yaşamakta olduğumuz problemlerden bir tanesi de Windows 10 pc bilgisayarın yeniden başlalıyor sorunudur.

A+A-

Bu sorun yine çoğu zaman aniden gerçekleşmektedir. Aniden gerçekleşmesinden kasıt ise genellikle bilgisayarınızı yeni başlattığınızda oluşmaktadır. Bilgisayarınızı ilk açtığınız zaman Windows açılış logosu daha gelmeden veya geldikten sonra oldukça sık bir şekilde gerçekleşebiliyor.

Yine bunlara ek olarak bilgisayarınızı ilk başlattıktan sonra bir oyunu açmaya kalktığınızda veya bir yazılımı çalıştırmaya başladığınızda da oluşabilmektedir. Yine bir yazılımı açtığınız zaman durduk yere kendini kapatabilir ve hiç açmayabilir. Veya tekrardan başlatabilmektedir.

İşlemciler Kasma ve Kapanmalara Sebep Oluyor

Bu sorunun ana kaynağına gelirsek işlemcilerdir. İşlemciniz sürekli olarak ısınan ve hep soğutulma ihtiyacı duyan bir çeşit parçadır. Bu parçanın üzerinde bu yüzden bir FAN parçası vardır. Bu FAN parçası işlemcinizi sürekli olarak soğutmaktadır ve sürekli soğuttuğu için de işlemci ısısı 45 – 50 dereceleri geçmemektedir.

Ancak bir takım işlemciler de 75 – 80 dereceyi görebiliyor ve her hangi bir kapanma veya yeniden başlama sorunu yaşanmıyor. Ancak eğer işlemciniz 75 – 80 dereceyi bulursa sisteminiz oldukça yavaş çalışabilir ve çoğu zaman kasma gibi problemler yaşayabilirsiniz. Bu gibi kasma sorunları ile karşı karşıya kalmanız karşısında işlemci ısısını 45 – 50 derecelere indirmeniz gerekmektedir. Eğer işlemci ısısı 90 – 100 dereceyi bulursa bu durumda sisteminizde kapanmalar ve yeniden başlatmalar görebilirsiniz ki bu sorun da oldukça önemli bir problemdir.

Termal Macun Kullanın

Eğer sisteminiz yeniden başlıyorsa sürekli olarak işlemci ısısı 100 – 90 dereceyi buluyordur ve sisteminiz kendini koruma altına alabilmek için kendisini yeniden başlatıyordur. İşte bu sorundan dolayı FAN parçasının temizliğini iyi bir şekilde yapmalısınız.

Bu parçayı temizledikten sonra sorun devam ediyorsa işlemci macununu değiştirmeniz gerekiyor. İşlemci macunu bildiğiniz üzere işlemci ısısını FAN altında bulunan demire aktarmada yarayan bir çeşit macundur. Eğer işlemci bütün ısısını bu parçaya aktaramazsa maalesef bu gibi problemleri yaşayabilirsiniz. Bu sorunu çözmek için de bir teknik servisten 5 – 10 TL civarına macun satın alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT