1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Whatsapp Beta Sürümü nedir, nasıl indirilir? Whatsapp Beta Sürümü dolu hatası
Whatsapp Beta Sürümü nedir, nasıl indirilir? Whatsapp Beta Sürümü dolu hatası

Whatsapp Beta Sürümü nedir, nasıl indirilir? Whatsapp Beta Sürümü dolu hatası

Whatsapp Beta sürümü nedir, nasıl indirilir? sorununu yanıtını sondakika.net.tr  Teknoloji Editörü Mustafa Denizeri yanıtladı. 

A+A-

Yazılım mühendisleri veya yazılım şirketleri tarafından gelişim sürecini tamamlamamış olan ve test amaçlı yayınlanan yazılım sürümüne kısaca beta denir.

Whatsapp Beta Sürümü nedir?

Whatsapp, herhangi bir yeniliği yayınlamadan önce BETA kullanıcılarının beğenisine sunar. Uygulamada hata, şikayet ve benzeri durumlar yoksa whatsapp yazılım mühendislerince  beta sürümü ana sürüme dahil edilir. Buradaki asıl amaç güncellemeden doğabilecek hataların ve açıkların önceden  tespit edilerek açıkların yazılım ekiplerince kapatılmasıdır.

Whatsapp Beta Sürümü nasıl indirilir?

Whatsapp beta sürümünü indirmek aslında oldukça basittir. Ancak siz öncelikle şu soruyu kendinize sormanızda fayda görüyorum: Ben TEST Kullanıcısı olmak istiyor muyum? Şayet evetse yazımızı biraz daha okumanız gerekecek. Ancak öncesinde test kullanıcısı olmanın bazı dezavantajları olabileceğini belirtmek istiyorum. 
Örnek vermek gerekirse uygulama birden bire kapanabilir ve sorunlu çalışabilir veya çalışmayabilir. Sonuçta sizin üzerinizde testler gerçekleşiyor.  

Bu şartlar altında halen beta kullanıcısı olmak istiyorum diyorsanız Whatsapp Beta Sürümü nasıl indirilir sorunuza cevap verelim.

Bu aslında basit bir işlemdir. 

Google Play Store girdiğinizde arama kısmına “whatsapp” yazıyoruz.

Gelen uygulama ekranın içerisine giriyoruz. Biraz ekranı kaydırdığımızda

“BETA KULLANICISI OL” diye bir buton göreceksiniz.

Artık buna bastığınızda TEST kullanıcısı haline gelmiş olacaksınız.  

Whatsapp Beta Sürümü dolu hatası alıyorum ne yapmam lazım?

Evet gelinen süreçte Whatsapp beta sürümü için yeterli kapasitede kullanıcı olduğundan kapatmış durumda. Ancak ara ara kontrol etmenizde yarar var. BETA sürümünden ayrılanlar yerine sizler kayıt olma imkanınız olabilir. 
Bunun farklı çözüm yolu daha var. Oda 3. Part güvenli APK sağlıyıcıları… Ancak 3. Parti APK kesinlikle tavsiye etmediğimi belirtmek isterim. 

Yinede en doğru kararı sizler vereceksiniz.

HABERE YORUM KAT