1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. USB Şarj İstasyonlarında Kullanıcıları Bekleyen Tehlike
USB Şarj İstasyonlarında Kullanıcıları Bekleyen Tehlike

USB Şarj İstasyonlarında Kullanıcıları Bekleyen Tehlike

Teknoloji dünyasına kolaylıklar sunmak için tasarlanan açık havada şarj sitemleri acil şarj ihtiyacı olanlara kolaylıklar sağlasa da bazı durumlarda ciddi tehlikeleri beraberinde getiriyor.

A+A-

USB şarjlı teknolojik aletlerin sayısı günden güne artmakta.  İçlerine eklenen özellikler ile gün içinde şarjları çabuk tükenmekte bu bilinen bir gerçek. Bu durumu powerbanklar ile çözmek mümkün olduğu gibi bugün otobüs durakları, havalimanları ve pek çok ortak kullanım alanlarında USB şarj açık hava alanları mevcut.

Ancak bu istasyonlar ile ilgili Los Angeles’ta yaşayanlara bölge savcısı çok çarpıcı bir uyarıda bulundu. Kamuya açık herkesin kullanımında olan bu tür ortak alanların zararlı yazılım bulunabileceğini dikkat çekerek mümkün mertebe USB güç şarj noktalarının kullanılmaması gerektiğini savundu.

Aslında bu uyarı sanılanın aksine hiçte boş değildi. Yapılan araştırmalar şunu gösteriyordu ki siber saldırganların akıl almaz yöntemler kullanarak USB yuvaları aracılığı ile şarj edilen teknolojik cihaza saldırabiliyordu.
Uyarıları yapan savcının bahsettikleri "USB şarj dolandırıcılığı" başlığını taşırken USB şarj duvarlarını kullanarak USB şarj kabloları ile cihazları etkileyebileceği çeşitli yöntemler hakkında tüketicilere bilgi sundu.

HABERE YORUM KAT