1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Türkiye teknoloji alanında gelişmeye devam ediyor
Türkiye teknoloji alanında gelişmeye devam ediyor

Türkiye teknoloji alanında gelişmeye devam ediyor

Koç Üniversitesi'nde kurulan Karma Gerçeklik Laboratuvarı'nda insan kaynakları için kullanılacak sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri hazırlanıyor.

A+A-

Sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerinin eğitimlerini vermek ve bu teknolojinin kullanım alanını genişletmek amacıyla Koç Üniversitesi tarafından kurulan Karma Gerçeklik Laboratuvarı Türkiye’de geliştirilmiş gerçeklik teknolojisi uzmanları yetiştiriyor. Ayrıca laboratuarda gerçeklik ekosistemi yayınları için uygun ortam hazırlama çalışmaları da yapılıyor.

Kullanıcı deneyimi ve programların aldığı etkileşimleri artırma konusunda uzman olan Koç Üniversitesi Karma Gerçeklik Laboratuarı Eş Direktörü Doç. Dr. Asım Evren Yantaç, AA Haber’e yaptığı basın açıklamasında, sanat teknoloji ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin ilk amacının eğitim sektöründe gerçekleştireceği devrimler olduğunu söyledi. Ayrıca Yantaç, geliştirilen bu teknolojilerin sağlık, endüstri ve eğlence anları gibi pek çok sektörde de hissedilir derecede olumlu değişimler yaşatacağının da altını çizdi.

Türkiye'de VR ve AR konusunda bilgi ve tecrübe sahibi birey yetiştirilmesi konusunda çalışmalar yürütüldüğünü belirten Yantaç, eğitim programlarının işleyişi hakkında bilgiler verdi:

“Yaklaşık 8 ay boyunca çeşitli alanlarda eğitim gören öğrencilere sanal ve artırılmış gerçeklik teknikleri, hikaye anlatımı ve içerik geliştirme gibi konularda önemli eğitim seminerleri düzenledik. Başlattığımız programlar çerçevesinde, her ay için 500 kişi başvuru yaptı. Başvuranların içinden 80 kişiyi seçerek eğitimlere başladık. Seçtiğimiz katılımcılara 4 ay teorik eğitim, 4 ay da disipline eğitimler verdik. Verdiğimiz eğitimler sonrası buradan mezun olacak kişiler, teknoloji alanında son derece üretken insanlar olarak iş hayatına atılacaklar. Bu, bizim için henüz başlangıç. Hedefimiz, başlattığımız projeyi daha da geliştirerek yeni projelerin temelini oluşturmaktır.”

HABERE YORUM KAT