1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Türk mühendislerin geliştirdiği sesli sağlık uygulaması yatırım aldı
Türk mühendislerin geliştirdiği sesli sağlık uygulaması yatırım aldı

Türk mühendislerin geliştirdiği sesli sağlık uygulaması yatırım aldı

Mühendisler Serdar Gemici, Serhat Uzun ve Ensar Güneşdoğdu tarafından geliştirilen Albert Health adını taşıyan sesli mobil sağlık uygulaması, Siemens tarafından sürdürülen girişim destekleme programı Next 47'den yatırım desteği almayı başardı.

A+A-

Uygulama, Paris’teki Techstars programında da 1 milyon Türk lirası yatırım almaya hak kazandı. Uygulamanın geliştirilmesinde yapay zekâ tabanlı çeşitli algoritmaların kullanıldığı ifade edildi.

Telefona indirilebilen uygulama, sağlığın her alanına dair hatırlatmalar ve kayıtlar yaparak insanların yaşamını kolaylaştırmayı vaat ediyor. Albert Health uygulamasını geliştiren mühendislerden Serdar Gemici, bu uygulama ile Türkiye’de ve Avrupa’da son yıllarda hızla gelişen yaşlı bakım merkezi pazarını hedeflediklerini dile getirdi. Gemici, üç yıl içinde, 500 bin aktif kullanıcıya ulaşma hedefi koyduklarını ifade etti.

Gemici, ayrıca, hastaların Albert ile konuşarak tedavilerine dair günlük notlar tutabileceklerini, ilaç hatırlatması kurabileceklerini ve sağlık ölçümlerini kaydedebileceklerini, dilerlerse bu bilgileri bir yakınları veya doktorlarıyla paylaşabileceklerini belirtti.

Hastaların ilaç takibini kolaylaştırmayı ve olası unutkanlıkların önüne geçmeyi hedefleyen uygulama, ameliyat sonrası hastaların hayata eskisi gibi uyum sağlama süreçlerinde de onlara yardımcı olmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT