1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. TP-Link modem port açma nasıl yapılır?
TP-Link modem port açma nasıl yapılır?

TP-Link modem port açma nasıl yapılır?

TP-Link modem Türkiye’de en çok tercih edilen modem markalarının başında gelmektedir. Peki TP-Link modem port açma nasıl yapılır? Sorunun yanıtını arıyorsanız, bu içeriğimizde bu konuya cevap vereceğiz.

A+A-

Bir kamera kayıt cihazı aldıysanız ve bunu dışarıdan izlemek istiyorsanız ve TP-Link marka model bir modem sahipseniz port yönlendirme yapmanız gerekmektedir.

Sizler için bu yazımızda TP-Link modem port açma işlemini adım adım anlatacağız. Yönergeleri takip ederseniz sorunsuz bir şekilde port açma işlemini kolayca hata almadan gerçekleştirebilirsiniz.

Port açma işlemini TP-Link TD-W9970 modeline göre yapacağız. Ancak diğer modellerde de aynı şekildedir.

TP-Link modem port açma nasıl yapılır?

Öncelikle bilgisayarımızdan Chorome tarayıcısını açıyoruz.

En üstte yer alan adres çubuğuna 192.168.1.1 yazıp Enter‘a basıyoruz.

Gelen ekranda kullanıcı adı ve şifre ekranı gelecektir. Buraya

Kullanıcı adı : admin

Parola: admin

Yazıyoruz, arıdından “Oturum Aç” butonuna tıklıyoruz.

Bu adımdan sonra “Güvenliğiniz için lütfen modeminizin varsayılan şifresini değiştirin ve şifrenizi unutmamak için not edin!”  burada şifreyi değiştirmeden “Geç” butonuna tıklıyoruz.

 

Yaptığımız işlemler sonrasında karşımıza modemimizin admin arayüz sayfası açılacaktır. Açılan sayfanın sol menüdeki İletim menüsüne tıklıyoruz.

    Sonrasında gelen sayfada İletim menüsünün altında yer alan “Sanal Sunucu” menüsüne tıklıyoruz.

 

  

  Açılan sayfada var olan ve işimize yaramayan yönlendirmeleri seçip, Seçilenleri Sil butonuna tıklıyoruz.

    Silme işleminden sonra "Yeni Ekle" butonuna tıklıyoruz.

Servis Port kısmına yönlendirme yapacağınız cihazdaki port numarasını girdikten sonra, IP Adresi kısmına da yönlendirme yapacağınız cihazın IP adresini

    IP adresini bilmiyorsanız bilgisayarınızın sol alt kısmında yer almakta olan "Başlat" menüsüne gelerek buradan "Çalıştır" kısmını açarak arama bölümüne "cmd" yazıp Enter‘a basıyoruz.

   Açılan pencere ekranına "ipconfig" yazıp Enter‘a basıyoruz.

    İşlemleri sağladıktan sonra sayfada Ipv4 Adresi yazan bölümün karşısında, girmemiz gereken IP adresini

    Protokol: TCP yaptıktan sonra kaydet butonuna tıklıyoruz. Port açtığınız servisin hangi protokolü kullandığından emin değilseniz hem TCP hem UDP seçeneğini seçebilirsiniz veya aynı portu her iki protokol için açabilirsiniz.

    Port açarken “açmak istediğiniz port kullanılıyor veya UPnP bu portu kullanıyor” şeklinde bir hatada alırsanız, modemdeki UPnP servisini çevrim dışı duruma getirmeniz gerekir. UPnP açık ise, açmak istediğiniz portları kullandığından hata verecektir.

 Port açma işlemlerini adım adım yaptık. ayarların etkin olması için modemi kapatıp açmanızı tavsiye ederiz.

Ayarların etkin olması için modemi kapatıp açmanız gerekebilir.

TP-Link Modem Ne İşe Yarar?

TP-Link modem, bireysel ya da kurumsal kullanıma yönelik internet hatlarının kullanımını mümkün kılan bir ağ donanımı görevi üstleniyor. Modemin çekim gücünün yüksek oluşu, internet kullanım kalitesini ve kullanım alanının genişliğini doğrudan etkilediği için kullanıcılara zengin ürün yelpazesi içerisinden seçim yapma şansı veren TP-Link modem, beklentileri tam anlamıyla karşılamayı başarıyor. Markanın modem modelleri kullanıcılara farklı standartlar arasından bağlantı desteği ve hızı gibi kriterlere göre seçim yapma olanağı sunuyor.

TP-Link Modem Nerelerde Kullanılır?

TP-Link modem çeşitlerinin görevleri benzer olmakla birlikte farklı kullanım alanları bulunuyor. Markanın bireysel kullanım için tasarlamış olduğu modem çeşitleri ev ve ofis gibi alanlarda tercih ediliyor. Kurumsal kullanıma yönelik modem çeşitleri ise daha büyük alana sahip olan, dolayısıyla da geniş bir internet erişim ağına ihtiyaç duyan işletmeler tarafından kullanılıyor. Daha hızlı bağlantı sağlamaya yarayan modem modelleri, talep ve beklentisi yüksek internet bağlantı performansı olan kullanıcıların ilgisini çekiyor.

TP-Link Modem Nasıl Seçilir?

TP-Link modem seçimi yapacak olan kullanıcıların öncelikli olarak bireysel kullanıma yönelik mi, yoksa kurumsal kullanıma yönelik mi bir modele gereksinim duyduklarını belirlemeleri gerekiyor. Bir sonraki seçim kriteri ise modem modelinin türü ve çekim gücü oluyor. Markanın modem modelleri, ADSL ve VDSL olarak iki gruba ayrılıyor. ADSL yaygın modem teknolojisini, VDSL yeni nesil yüksek hızlı modem teknolojisini temsil ediyor. Modemlerin çekim güçleri ise modelden modele farklılık gösteriyor.

Hangi TP-Link Modem Modeli Daha İyidir?

ADSL ya da VDSL olarak temin edilebilen TP-Link modem modelleri, fiber bağlantı, Wireless, Router, Firewall, 3G desteği, 4G desteği, USB girişi, Ethernet çıkışı ve Türkçe menü gibi birçok farklı özelliğe sahip bulunuyor. Markanın tüm modem modellerinin öne çıkan özellikleri değişkenlik arz ediyor. Kullanıcılar modem modellerinin özelliklerini gözden geçirdikten sonra kendileri için en uygun seçenekte karar kılabiliyor. Böylelikle her kullanıcı kendisi için en iyi TP-Link modem modelini seçebiliyor.

TP-Link Modem Nasıl Kullanılır?

TP-Link modem modellerinin kullanıma başlamadan önce kurulumlarının yapılması gerekiyor. Cihazların internet hattına kablolar vasıtasıyla fiziksel bağlantıları yapıldıktan sonra talimatlara uygun şekilde yazılımsal kurulumları gerçekleştiriliyor. Kurulum işleminin tamamlanmasıyla birlikte modemin kablolu ya da kablosuz şekilde kullanımına başlanıyor. Tüm bilgisayarlar, çevrimiçi konsollar ve akıllı cihaz modelleri, TP-Link modemle bağlanabiliyor. Markanın modemleri pratik kullanımlarıyla kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

TP-Link Modem Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

TP-Link modem alırken ilk dikkat edilmesi gereken ayrıntı, modem modelinin kullanılacağı alan için uygun olup olmadığı oluyor. Modem modelinin kablolu ve kablosuz bağlantı hızının, çekim gücünün ve türünün de kullanıcılar tarafından belirlenmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca kullanıcılar çekim gücüne etki eden anten sayısı gibi özellikler üzerinden de seçim yapabiliyor. TP-Link modem fiyatları için belli bir fiyat standardı bulunmuyor. Her model, özellikleri ve etkinliği doğrultusunda fiyatlandırılıyor. Kullanıcılar fiyat / performans bakımından oldukça tatmin edici sonuçlar veren modem modellerinin fiyatlarını cazip buluyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

3 Yorum