1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Sosyal Medyaya Video Yüklerken Bunlara Dikkat!
Sosyal Medyaya Video Yüklerken Bunlara Dikkat!

Sosyal Medyaya Video Yüklerken Bunlara Dikkat!

Aklımıza gelen bütün sosyal platformlar artık video ekleme fonksiyonuna sahipler. Sahip olmayanlar da video ekleme özelliği ekleme yolunda ilerliyorlar. Peki bu videoları eklerken nelere dikkat edilmelidir?

A+A-

Sosyal medya üzerinde çok daha fazla aktif olabilmek ve yine ilgi çekmeyi istemekteyseniz bu sebeple de etkileyici videolar yüklemeyi kesinlikle öğrenmeniz gerekmektedir. Bizler de yine bu yazımız dahilinde sosyal platformlara video ekleyebilmenin çeşitli inceliklerini ve birçok detaylarını sizler ile paylaşma yolunda ilerleyeceğiz.

Videonuzu Bütün Platformlara Ayrı Atın

Videonuzu bir tek YouTube hesabına ekleyerek oradan da Twitter ve Facebook içerisine link olarak eklememelisiniz. Bunun sebebi farklı kaynaklara ayrı ayrı yüklemeler yapınca çok daha fazla izleyici kitlesine ulaşabilirsiniz. Oldukça etkili yöntem olmasalar dahi dikkat edilmesi oldukça önem arz ediyor.

Limitleri Bilin

Video yükleme unsurunda her sosyal platformun ayrı bazı kısıtlamaları bulunmaktadır. Bu kısıtlamaların da farkında olmanız ona göre de videolar hazırlayabilmenizi sağlamaktadır. Bu da daha çok verim demektir. Her video platformu belli bir boyutta video yüklemesini kabul ediyor ve beleş bir çözünürlükte video yüklenmesine izin vermektedir.

Videoları Düzenleyin

İnternet üzerinde oldukça büyük bir çeşit izleyici kitlesi bulunuyor olsa dahi bu kitle yine oldukça fazla şeylere dikkat ederek kendilerine göre de çeşitli filtrelemeler yapmaktadır yani bu demek oluyor ki her önüne geleni de izlememekteler. Bu sebeple de elinizde olan 2 saatlik videoyu limit var diye yüklemeye çalışmanızı tavsiye etmemekteyim. Videonuzu çok daha ilgi çekici bir hale sokmak için ve yine izleyenleri de sıkmamak adına bazı video düzenleme yazılımları vasıtasıyla elden geçirmeniz oldukça önemlidir.

Bazı araştırmalara göre de yine Facebook kullanıcıları son derece yaygın bir şekilde 30 saniye ile 1 dakika arasında olan çeşitli görüntüleri seyrediyorlar. Bu videolar da genel olarak eğlence odaklı bazı video çeşitleri olmaktadır. Youtube üzerinde ise yine bu durum daha farklı. Kullanıcılar 3 dakika civarında olan videoları çok daha fazla seyrediyorlar. Açıklama ve inceleme ile animasyon türünde olan videolar da bunlardan çok daha fazla yaygın olanlarıdır.

 

HABERE YORUM KAT