1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Sıvı geçirmeyen antibakretiyel kumaş tasarlandı!
Sıvı geçirmeyen antibakretiyel kumaş tasarlandı!

Sıvı geçirmeyen antibakretiyel kumaş tasarlandı!

Türk bilim insanları yeni bir hastane kumaşı geliştirdi, geliştirilen kumaşın en büyük özelliği ise antibakretiyel ve sıvı geçirmemesi.

A+A-

Hastane enfeksiyonunun önüne geçilmesi amacıyla Türk bilim insanları tarafından üretilen kumaş, sıvı ve antibakteriyel geçirmiyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kılıç, Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG)’nun düzenlediği 4. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi'nde AA haber ile bir basın toplantısı düzenledi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Medikal Tekstiller Ar-Ge Merkezi'nin (MediTeks) kurulmasında İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) büyük desteği olduğunu belirten Kılıç, buradaki doktorların, hastalara göre ihtiyaç belirlediğini ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda yeni katma değerli malzeme geliştirildiğini açıkladı.

Doktor önlüklerinde, hastane çalışanlarının giydiği kıyafetlerde ve sedye kumaşında, inovasyon kültürünü de kullanarak yenilikçi ürünler kullandıklarını belirten Kılıç, “Antibakteriyel özellik taşıyan ürünler geliştiriyoruz. Bizim çalışmalarımız ile beraber, ülkemizde antibakteriyel ürün kullanımı da başlamış olacak. Bu yenilikçi ürünler, sedye ve önlüklere ulaşan kanı ve idrarı itiyor. Bu kumaş sayesinde hastane enfeksiyonunun büyük ölçüde önüne geçeceğiz” dedi.

Konuşmasının devamında hastane enfeksiyonlarını azaltan kaplama malzemelerine de değinen Kılıç, hastanelerin iç mekanlarında kullanılan kompozit malzeme sayesinde enfeksiyon riskini büyük ölçüde azalttıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT