1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Samsung ön kamerasını ekranın altına taşıyor
Samsung ön kamerasını ekranın altına taşıyor

Samsung ön kamerasını ekranın altına taşıyor

Yeni nesil telefonlara çentik eklenmesinin en büyük nedeni, telefonların artık çerçevesiz geliştirilmesidir. Ancak bazı firmalar ekranlarda çentik kullanmak yerine pop-up kamera kullanmayı tercih ediyor. İddialara göre Samsung, yeni nesil cihazlarının ön kamerasını ekran altında olacak şekilde tasarlayacak.

A+A-

Gelişen teknoloji sayesinde, akıllı telefonların büyük değişimine şahit oluyoruz. Çoğu firma, ürettiği telefonların ön yüzünün sadece ekranla kaplı olması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Ar-ge yöneticilerinden Yang Byung-duk, geçtiğimiz günlerde yaptığı çalışmada, kamera deliğini görünmez hale getirmek için uğraştıklarını dile getirmişti.

Bu çalışmaların sonucunda, cihazın ön yüzünü tamamen ekranla kaplayacaklarını ve kamera deliğini kullanıcıların göremeyeceği şekilde tasarlamayı başaracaklarını söyledi.

Samsung, bu yıl piyasaya sürülen Galaxy s10 ve Note 10 serisinin ekran kısmında HIAA teknolojini kullanmıştı. Tam adı Hole in Active Area olan teknoloji, kamera çevresini de görüntü altına alma özelliği sunuyor. Samsung firması, kullanmaya başladığı bu teknolojik özelliği daha da geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT