1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. RTÜK, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili yayın kuruluşlarına hassasiyet çağrısı yaptı
RTÜK, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili yayın kuruluşlarına hassasiyet çağrısı yaptı

RTÜK, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili yayın kuruluşlarına hassasiyet çağrısı yaptı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatına ilişkin yayınlar hakkında yazılı açıklama yaptı.

A+A-

Açıklamada RTÜK, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye sınırı boyunca uzanan toprakları terör unsurlarından temizleyerek güvenli bir koridor oluşturmak üzere başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

RTÜK, harekatın daha öncekiler gibi zaferle taçlanacağından hiç şüpheleri olmadığını belirterek, kahraman ordumuzun harekatı esnasında, internet mecrası da dahil olmak üzere yapılan radyo ve televizyon yayınlarına ilişkin bazı noktalara dikkatleri çekmek ve uyarılarda bulunmayı gereklilik gördüğünü ekledi.

Açıklamada çeşitli uyarılarda da bulunan RTÜK, medya hizmet sağlayıcı kuruluşları Barış Pınarı Hareketi boyunca yapılan haberler hususunda hassas davranmaya davet etti.

RTÜK, özellikle, Türk milletinin ve şanlı Türk ordusunun moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyecek, terörün amacına hizmet eden eksik ya da yalan ve taraflı bilgilerle vatandaşlarımızı yanlış yönlendirebilecek yayınlar konusunda asla müsamaha göstermeyeceklerini bildirdi.

Açıklamada, milli birlik ve beraberliğe katkı sağlayan yayın kuruluşlarına teşekkür edilirken, toplumda infial oluşturabilecek yayınlar yapan kuruluşlarla ilgili gerekli işlemlerin büyük hızla gerçekleştirildiği ilan edildi. RTÜK, terör yayınlarıyla mücadeleyi aksatmadan sürdürdüğü bilgisini aktardı.

 

HABERE YORUM KAT