1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Oyun Oynarken Bilgisayar Donuyorsa Çözümü kolay!
Oyun Oynarken Bilgisayar Donuyorsa  Çözümü kolay!

Oyun Oynarken Bilgisayar Donuyorsa Çözümü kolay!

Bilgisayar kullanıcılarının belki de en sık yaşadıkları sorunlardan bir tanesi de oyun oynarken çeşitli nedenlerden dolayı bilgisayarlarının donmasıdır. Oyun Oynarken sizinde bilgisayarınız donuyorsa çözümü kolay. Detaylar yazımızda.

A+A-

Bilgisayar kullanıcılarının belki de en sık yaşadıkları sorunlardan bir tanesi de oyun oynarken çeşitli nedenlerden dolayı bilgisayarlarının donmasıdır. Bu donma problemi ile karşılaştığınız dakikalarda yapmanız gereken ilk işlem kesinlikle bir araştırma yapmak olmalıdır.

Direkt olarak oyunda sorun arayarak silmemelisiniz. Unutmayın ki bu gibi problemleri sadece düşük donanımsal özelliklere sahip olan bilgisayar kullanıcıları değil yine genellikle yüksek donanımsal özelliklere sahip olan bilgisayar kullanıcıları da yaşayabilmektedir. İşte bunun ışığında mutlaka sisteminize dikkat etmelisiniz. Sisteminizde yapabileceğiniz en ufak değişiklikler dahi çeşitli sorunları beraberinde getirebilmektedir. 

Virüs Taraması Yapın

Yine günümüzde en sık karşılaştığımız sorunlardan biri olan bu problemin ana kaynağını bulmak için ilk olarak tek bir oyunda olup olmadığını araştırın. Eğer sadece o oyunda oluyorsa problem oyunda olabilir. Eğer ki birçok oyunda bu sorunu yaşıyorsanız büyük ihtimalle sistemsel bir probleminiz var demektir. İşte bu problemi de aşmak için yapmanız gereken ilk işlem sisteminizde bir virüs taraması yapmak olacaktır.

Bunun içinde Avira,  AVAST gibi anti virüs programlarını kullanabilirsiniz veya Combofix tarzı güvenlik yazılımlarına başvurabilirsiniz. Bunlara ek olarak da bilgisayarınızda sürücülerinizin kontrollerini gerçekleştirmenizde fayda var. Sisteminizi güvenli moda alarak combofix taramasını doğru ve düzgün bir biçimde gerçekleştirin. Eğer ki çeşitli sorunlar yaşıyorsanız resmi sitesinden çözümlere kavuşabilirsiniz. Tam bir tarama gerçekleştirdikten sonra sisteminizdeki virüsler temizlenecektir.

Arka Planda Çalışan Yazılımları düzenleyin

Artık yapmanız gereken işlem sürücülerinizi güncellemek olacaktır. Bütün sürücülerinizin isimlerini öğrenin ve resmi web sitelerini ziyaret ederek en güncel versiyonlarını indirin. Bu indirmeleri gerçekleştirdikten sonra da yapmanız gereken işlem sisteminizdeki gereksiz, arka planda çalışan yazılımları kapatmak olacaktır.

Bu yazılımları sonlandırmanız sizin için son derece önem arz etmektedir. Bu yazılımlar arka planda çeşitli güncellemeler yaparak sisteminizde çeşitli kasmalara, çeşitli sorunlara neden olurlar. Bu da oyunlardan tam verim alamamanız anlamına gelmektedir. Yine arka planda çalışan güvenlik yazılımlarınızın da kontrollerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeniz sizin için son derece büyük önem arz etmektedir. Bu yazılımları devre dışı bırakmanız oyun oynarken faydanızadır.

HABERE YORUM KAT