1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Neden Bluetooth Klavye Kullanmamalıyız?
Neden Bluetooth Klavye Kullanmamalıyız?

Neden Bluetooth Klavye Kullanmamalıyız?

Bluetooth klavye çeşitleri portatif olabilmeleri, daha farklı cihazlar aralarında hızlıca geçiş olanakları ve yine fazla yer kaplamamaları nedeni ile son derece popüler olmaktadırlar. Bunlara ek olarak da oldukça ekonomik olmaları da son derece tercih edilmelerine sebep olmaktadır.

A+A-

Fakat bu kolaylıklar ve yine avantajların da yanında Bluetooth klavyeler çeşitli sorunları beraber olarak getirebilmekteler. Bu sorunlardan da birkaç tanesine bu yazımızda değineceğiz.

Ne Kadar Dayanıklılar?

Kullanıcı ile bilgisayar arasında olan etkileşimlerin neredeyse tek ve yine en önemli arabirimi olan klavyeler bilgisayar başında olduğumuz zamanlar iş gücümüzün her birini sırtlanmakta olan bir çeşit cihaz olmaktadır. Teknoloji de ne kadar yükselirse yükselsin bilgisayar arabirimlerinin en önemlisi klavyelerden asla vazgeçemeyeceğiz. 25 sene süren mekanik klavye teknolojisi bütün teknolojiye rağmen neden geri döndü zannedersiniz? Oldukça dayanıklı olmaları son derece önemli olduğundan dolayı. Neden pahalı olduklarını tahmin ediyorsunuz? Bunun sebebi uzun yıllar boyunca kullanabilmektesinisz. Mekanik klavyelerin de birçoğu bluetooth teknolojisini kullanmamaktadır. Bunun nedeni ise radyo dalgaları ile çalışmakta olan klavyelerin hemen tepki sürelerinden daha hızlı olmalarıdır. Bir farklı yandan da yine ince ve hafif bluetooth klavyelerin tuşları yine zeminleri oldukça ince ve aşınma potansiyeli oldukça yüksektir. Bunun sebebi de yapıldığı malzemeden kaynaklıdır.

Üretici Güven Veriyor Mu?

Bluetooth klavyelerin şeffaf klavye tuş yapıları da oldukça hızlı aşınmakta olan sistem çeşitleridir. Bu anlamda yine üreticilerinin oldukça kaliteli malzeme çeşitleri kullandıklarından da kesinlikle emin olmanız önemlidir. Kesinlikle mekanik klavyeler kadar oldukça uzun ömür vaad etmeyen bu klavyeler imal edilmekte olan bluetooth tipleri kesinlikle garanti sürelerini de kısa tutuyorlar. Bir diğer yandan Bluetooth klavye üreticileri de yine bu ürünlerinin tanıtımlarında da oldukça yanıltıcı oluyorlar. Yine de birçok kullanıcı açısından 300 TL civarında klavyeler almaktansa yine 40 30 tl arasında bluetooth klavyeleri almak cazip geliyor. Bluetooth klavyelerin de belli standartları bulunmakta ve bu standart ise onların pahalı olmamaları gerektiğidir. Bu nedenle paranıza kıyın ve sağlam klavyeler alın. Hele ki oyuncuysanız kesinlikle bluetooth klavye kullanmamalısınız.

HABERE YORUM KAT