1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Microsoft Office’e alternatif yazılımlar
Microsoft Office’e alternatif yazılımlar

Microsoft Office’e alternatif yazılımlar

Microsoft Excel, Word, PowerPoint mobil ve masaüstü platformlar içerisinde sürekli olarak geliştirilip her geçen gün de çok daha farklı, yetenekli haller alıyor olsalar dahi ücretsiz bir şekilde belli bir süre kullandıktan sonra onları kullanamayabiliyoruz.

A+A-

30 günden daha fazla deneme sürümü sunmakta olan çeşitli kampanyaları da atlamaya kalkarsak Microsoft Office legal program kullanmayı tercih etmekte olan fakat fiyatlandırmasına da genellikle sıcak bakmamakta olan kullanıcılara hitap etmemektedir.

Şimdi size bu yazımda sizlere ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Microsoft Office'e alternatif yazılımlardan bahsedeceğiz.

OpenOffice Programı

Açık kaynak kod ofis yazılımları şeklinde de bizlerle bulıuşan OpenOffice, beraberinde de yine dört yazılım ile gelmektedir.

Yazı işleriniz açısından da rahatlıkla kullanabileceğiniz Writer, hesaplama fonksiyonlarında da rahatlıkla kullanabileceğiniz Calc, sunum hazırlama işlemlerinde ihtiyacınızı karşılayacak olan veri tabanı yönetim aracı ve impress bunlar OpenOffice yazılımını yüklediğiniz zaman kullanabileceğiniz yazılımların arasında yer almaktadır.

Microsoft Office yazılımı ile birlikte oluşturulan veriler üstünde de çalışmalar yapılmasına müsaade eden ücretsiz ofis yazılımı eklentileri ile de gerçekten kullanılabirlik sağlamaktadır.

LibreOffice

Microsoft Office’in ücretsiz yazılımı denildiğinde daha doğrusu alternatif denildiği zaman akla gelen ilk adlardan OpenOffice’e destek vermekte olan bir grup tarafından geliştirilmekte olan LibreOffice de yine OpenOffice yazılımlarının her birini aynı isimle bulabilmektesiniz.

Farkı nedir derseniz eğer LibreOffice uyumluluk aşamasında son derece daha çok başarı sergilemekte ve yine sürekli olarak kendisini güncellemektedir.

Google Docs

Günü sürekli bir şekilde yazılar yazarak geçirmekte olduğunuz bir işiniz var ise eğer yine Google Docs Türkçe ismi ile Google Dokümanlar fonksiyonunu tercih edebilirsiniz.

Gmail hesabınıza da giriş yapıp rahatlıkla kullanıma geçebileceğiniz Word tarzı uygulaması ile belge düzenleme, oluşturma, dokümanlar üstünde iş arkadaşlarınız ile ortak çalışmalar yapabilme ve dokümanlarınızı parola ile koruma hakkına da sahip olabilmektesiniz.

Google Dokümanlar’ın da en iyi yanı web tarayıcı ve yine mobil üstünden rahatlıkla kullanılabiliyor olmasıdır ve yine belgelerin iki ayrı platform arasında senkronize olabilmesidir diyebiliriz.

 

HABERE YORUM KAT