1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. LCD, LED Monitöre Sinyal gelmeme sorunu neden olur? Nasıl Çözülür?
LCD, LED Monitöre Sinyal gelmeme sorunu neden olur? Nasıl Çözülür?

LCD, LED Monitöre Sinyal gelmeme sorunu neden olur? Nasıl Çözülür?

Monitörde sinyal yok hatası yine bilgisayar kullanıcıların son derece sık bir şekilde karşılaştığı problemler arasındadır. LCD, LED Monitöre Sinyal Gelmeme Sorunu neden kaynaklandığını anlatacağız.

A+A-

Geniş çaplı bir şekilde bu sinyal gelmeme olayının neden kaynaklandığının analiz edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu sorun bir etkene değil birden çok faktöre bağlı olabilir. Monitöre sinyal gelmemesi durumunda kullanıcıların en sık yapmış oldukları bir hataya değinecek olursak yeni bir monitör satın almalarıdır.

Kullanıcılar çoğunlukla problemi monitörde zannederek daha yeni bir monitör satın alıyorlar ve yeni monitörü taktıkları zaman yine aynı sorunu yaşıyorlar. Halbuki bu sorun çoğunlukla bilgisayardan kaynaklanmaktadır.

LCD, LED Monitöre Sinyal Gelmemesinin Nedenleri

İlk başta monitöre sinyal gelmemesinin sebeplerine değinelim. Sinyalin gelmemesindeki en büyük etken genelde monitöre giden kablo yerinden çıkabilmektedir. Bundan ziyade bir temassızlıkta olabilir.

Bu sorunu çözmek için kabloların çıkartılıp yeniden takılması yeterlidir. Yine bu faktörden sonra en sık karşılaşılan faktör RAM parçasının oksitlenmiş olmasıdır. RAM oksitlendiği zaman yapılması gereken ilk şey bilgisayar kasasının açılması ve RAM parçasının yerinden çıkartılıp PİN kısımlarının güzel bir şekilde temizlenmesidir.

Bu PİN kısımlarının doğru düzgün bir biçimde temizlenebilmesi açısından yapmanız gereken en önemli şey bir okul silgisi bulmaktır. Silgi ile PİN kısımlarını yavaşça çok bastırmadan temizliyorsunuz ve işlem bitiyor. İşlem bittikten sonra bilgisayarınızı açın ve büyük ihtimalle görüntü gelmiş olacaktır.

Sinyal Sorunu Devam Ediyorsa

Eğer sorun devam ediyorsa aynı işlemi ekran kartınız içinde yapmanız gereklidir. Ekran kartınıza da aynı bakımı yapmanız için kasadan çıkartın ve PİN kısımlarını güzel bir şekilde temizleyin. Temizlik işlemi bitince geri yerine takın ve sorunun devam edip etmediğine bakın.

Eğer sorun devam ediyorsa VGA kablosu dediğimiz monitörden gelen görüntü kablosunu ekran katından çıkartın ve anakartınızda bulunan VGA giriş yerine takın. Eğer görüntü geliyorsa sorun ekran kartınızdadır büyük ihtimalle yanmış olabilir.

Ekran kartınızı değiştirebilirsiniz. Çoğu zaman ekran kartı fırınlama yöntemleri ile kurtarılabilmektedir ancak bu yöntemi ekran kartınızdan umudu kesmişseniz denemenizi tavsiye ederiz. Fırınlama yöntemini de yine web sitemizden öğrenebilirsiniz. Bunlara ek olarak eğer sorununuz hala çözülmemişse mutlaka bir teknik servise gitmenizde fayda vardır.

HABERE YORUM KAT