1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Laptop mu, Masaüstü Bilgisayar mı almalıyız?
Laptop mu, Masaüstü Bilgisayar mı almalıyız?

Laptop mu, Masaüstü Bilgisayar mı almalıyız?

Eğer ki yakın bir zamanda yeni bir bilgisayar alacaksanız sizde "Laptop mu, Masaüstü Bilgisayar mı tercih etsem diyorsanız, bu makalemizde anlatacaklarımıza mutlaka dikkat etmelisiniz.

A+A-

Çevremizde dizüstü bilgisayar kullanan kişilerin oldukça yüksek oranlarda olması dizüstü sistemlerin görünümlerinin bizlere çok daha derli ve toplu gözükmesi ve bu bilgisayarları tercih edebilmemiz açısından son derece etkili oluyor. Bir dizüstü sistemi tercih etmemizin bir diğer nedeni ise taşınabirlik unsurudur.

Dizüstü sistemlerin hafif olduklarına da dikkat çekmeliyiz. Peki ya bu nedenlerden dolayı seçmiş olduğumuz bilgisayarımızı hangi nedenlerden dolayı kullanmaktayız? Hangi amaç ile kullanıyoruz? İnternet üzerinde gezmek, sosyal medya sitelerini kullanmak iş veya dersleriniz için dokümanlar okumak, metin işlemek ve müzik dinlemek, fotoğraflara bakmak, videolar seyretmek gibi amaçları listeleyebiliriz. Bunlara oyun oynamak da dahil.

Dizüstü Sistemler ve İhtiyaçlarımız

Dizüstü bilgisayarların ihtiyaçlarımızı karşılayabilmeleri için en pratik ve yine taşınabirlikleri oldukça yüksek cihaz çeşitleri olduklarına inanıyoruz. Ancak bu durum yavaşça değişiyor. Bilgisayarlar 1990 senelerinde ve 2000’li senelerin başlarında oldukları üzere vazgeçilmez değiller.

Tabletlerin ve çeşitli mobil ürünlerin son derece gelişmiş bazı donanım mimarilerine sahip olmalarına da bağlı bir şekilde dizüstü ve masaüstü sistemler çok daha fazla satılır bir hal aldılar. Tabletler ve ine akıllı telefonlar da zamanında dizüstü sistemlerle yapabilmekte olduğumuz çeşitli işleri daha rahat yapıyorlar.  Hatta çeşitli mobil cihazlar dizüstü sistemler ile yarışacak bir hal almaya başladılar işlemci bazında. Bunun sonucunda da yine 2015 senesinde tablet satışları oldukça yükseldi.

Mobil Cihazlar Tabletlerin Yerini Alıyor

Eğer ki iş için dizüstü sistem tercih etmekteyseniz bir sefer daha düşünün. Bunun sebebi çeşitli ofis yazılımları, metin editör yazılımları ve doküman düzenleme servisleri yine mobil sürümlere de sahip olmuş durumdalar. Yine bu da işleri akıllı telefonunuz veya tablet üzerinden halletmenize önemli oranlarda olanak tanımaktadır.

Bunlara ek olarak mobil cihazlara harici klavyeleri de takabilmeniz oldukça mümkün bir hal aldı. Bu sayede yine bir çeşit dizüstü gibi mobil cihazlarınızı kullanabilmeniz oldukça kolay olmaktadır. Yani dizüstü bilgisayarlar ile tabletleri ve mobil cihazları da kıyaslarsanız maliyet açısından mobil cihazlar her zaman daha üstün gelebiliyorlar özellikle şu devirde.

Laptop mu, Masaüstü Bilgisayar mı almalıyız? sorumuzun yanıtına gelecek olursak:

KESİNLİKLE MASAÜSTÜ BİR BİLGİSAYAR TERCİH ETMENİZİ ÖNERİRİM

 

HABERE YORUM KAT