1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. KMPlayer Ayarları ve Fonsiyonları - Videolar 3D Nasıl Yapılıyor?
KMPlayer Ayarları ve Fonsiyonları - Videolar 3D Nasıl Yapılıyor?

KMPlayer Ayarları ve Fonsiyonları - Videolar 3D Nasıl Yapılıyor?

KMPlayer ayarları nasıl yapılır, Videolar 3D Nasıl Yapılıyor? sorularını arıyorsanız bu makalemizde KMPlayer ile bilgiler bulabilirsiniz. KMPlayer, en profesyonel video oynatıcılardan birisidir.

A+A-

KMPlayer nedir?

KMPlayer, Windows Media Player yazılımının alternatifleri içinde liderliğini oldukça önemli derecede kanıtlamıştır ve ayrıca en profesyonel video oynatıcılardan birisidir. Yüzlerce ses ve video kodeklerini kendi içerisinde tutan ve rakipleri VLC Player, GOM Player, UMPlayer benzeri her türde formatta veriyi rahatlıkla oynatabilme kabiliyetine sahiptir.

Fakat bir farkı vardır. Bu yazılım eklemiş olduğu en son 3 boyutlu görüntü fonksiyonu beraberinde diğer video oynatıcılarından kendini kaliteli bir şekilde ayırmaktadır. Varolan 3D içerikleri oynatabilmekte olan 2 boyutlu içeriği sayesinde de çeşitli filtrelemeler yaptığı bazı değişiklikler beraberinde 3D hale getirebilmektedir.

Videolar 3D Nasıl Yapılıyor?

Şimdi yazımızda bu işlemleri ne şekillerde yapabildiğine ve 3 boyuta sahip videoları hangi şekillerde izleyebileceğimizi inceleyelim. Bu yazılım ilk açıldığı ekranda 3D Movie Plus fonksiyonunu bizlere takdim etmektedir. Bahsi geçen menünün fonksiyonu yüksek çözünürlüklü olan kısa video örneklerinin de birer listelerini bizlere takdim etmektedir.

3 farklı kategori çerçevesinde yüzlerce örneklerde videoları kütüphanesinde barındırmaktadır. Film tanıtım videoları, reklam filmleri ve ayrıca dünyanın çeşitli kısımlarında çeklmiş olan HD görüntülere rahatlıkla ulaşabilmektesiniz. 3D kısa filmlerin boyotuları da oldukça fazla olduğu için yine internet bağlantınıza göre de oldukça geç yüklenmeleri ve takılmaları meydana getirebilmektedir.

Bu sebeple de biraz bekleyerek yüklemelerin tamamlanabilmeleri ile kdaha kaliteli videoları problemsiz bir biçimde izleyebilmektesiniz. KMPlayer içerisinde standart bir şekilde gelmekte olan ayar ve Anaglyph 3D gözlükler beraberinde videolar rahatlıkla 3 boyutlu olarak izlenebilmektedir. KMPlayer ayarlar menüsünden yanınızda olan 3D gözlük tiplerine göre ekrandan video filtrelemelerini değiştirebiliyorsunuz.

Gözlük Tipini Ayarlama

KMPlayer ekranında sağ tıklamış olduğumuzda açılan menünün yardımı beraberinde 3D screen control bölümünden sahip olduğunuz gözlüğün tipine ve yapısına göre ekran filtrelemelerini ve video görünürlüklerini de rahatlıkla değişime uğratabilmektesiniz.

Bulunmakta olan 2D HD videoları da KMPlayer sol alt bölümündeki 3D butopnu beraberinde kısa bir vakit içerisinde 3D özelliğe kavuşturabilir ve aynı yöntemle buton ile gözlük tipleri arasında rahtlıkla seçimlerinizi yapabilmektesiniz. KMPlayer yazılımının bizlere sunmuş olduğu 3 boyut yapma fonksiyonları şu an ki 3D televizyonlardaki etkileri de oluşturabilmektedir ve ayrıca ucuz

HABERE YORUM KAT

1 Yorum