1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İphone satışındaki düşüş Samsung’un yüzünü güldürdü
İphone satışındaki düşüş Samsung’un yüzünü güldürdü

İphone satışındaki düşüş Samsung’un yüzünü güldürdü

Telefon üretim dünyasında sıkı rakip olan Apple ve Samsung, telefon parçaları konusunda birbirlerine ihtiyaç duydukları zaman uzlaşıp iş birliği içerisine giriyorlar. Mesela; iPhone telefon modellerinin OLED ekranları Samsung Display tarafından tedarik ediliyor.

A+A-

İphone 11 LCD ekran ile karşımıza çıkıyor olsa da İphone 11 Pro ve İphone 11 Pro Max’teki ciddi satış oranları Samsung’un OLED ekranı konusunda ciddi karlar elde ettiği söylenebilir.

iPhone satışları Samsung’a kazandırmaya devam ediyor.

İphone OLED ekranlarının %90’ı Samsung Display tarafından karşılanıyor. Bu da demek oluyor ki aylık ekran ihtiyacına satış miktarına göre değerlendirirsek 40-50 milyon arasında OLED ekran tedariği söz konusu.

İphone 11 Pro Max için de LD ekranları LD display tedarik ediyor. Geçtiğimiz ayda 7-8 milyon adet ekran tedariği sağlandı. Temmuz 3,9 milyon, Ağustos 8,4 milyon ve Eylül 9,9 milyon adet olarak satış yaptı. Ağustos ayında 8.4 milyon ve Eylül ayında 9.9 milyon adet üretim gerçekleştirildi. Ekim ayı için de 9,8 milyon üretim beklenirken Kasım ayı için ise 5 milyon üretim beklendiği söyleniyor.

Eylül ayının tahmini 6,9 milyon olmasına karşı İphone 11 Pro’nun beklenenin üzerinde satış yapması karı %40 artırdı. İphone XS’lerin az talep görmesi ve karı düşürmesinin aksine 11 Pro’dan gelen kar ile fark kapatıldı.

HABERE YORUM KAT