1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İnternet Download Manager Hızlı indirme (İPUCU)
İnternet Download Manager Hızlı indirme (İPUCU)

İnternet Download Manager Hızlı indirme (İPUCU)

Neredeyse bütün tarayıcılar ile uyumlu bir şekilde çalışmakta olan İnternet Download Manager uygulaması, oldukça kullanışlı ve son derece hızlı bir yazılım olması sebebi ile kullanıcıların en çok sevmekte olduğu indirme yardımcısı olarak kullanılmaktadır.

A+A-

Son derece popülariteye sahip olan ve kullanılmakta olan yazılımı çok daha işlevli ve etkili bir şekilde kullanabilmenizi sağlayacağız. Şimdi ise 4 – 5 adet vereceğimiz ayarlar sayesinde daha da işlevli ve daha da fonksiyonel bir hal katacağız bu yazılıma.

Varsayılan Ayarlar İle Oynayın

Programların varsayılan olarak fonksiyonları genel olarak oldukça hızlı çalıştıklarından dolayı ayarlar şeklinde kabul edilmektedir fakat yapabileceğiniz birkaç hile sayesinde IDM’yi çok daha hızlı kullanabilmeniz mümkün olacaktır.

İlk olarak internet Download Manager yazılımını çalıştırın ve “İndirmeler” sekmesinin alt panelinde bulunan ”Seçenekler>Bağalntı” seçeneğini seçin. Karşınıza gelen ekranda yine en az bağlantı sayısı 16, bağlantı tipi de LAN 10Mbs şeklinde ayarlayacaksınız. Bu ayarlardan sonra indirmeleriniz daha hızlı olacaktır.

Etkinlik Kuyruk Oluşturma Fonksiyonları

İndirmeleri yine üst üste yaprak genel anlamda yavaş bir yöntem olacaktır. Bant genişliği sınırı da aşıldığı takdir de indirmeleriniz yavaşlamaktadır ve tek bir verinin indirilmesi bile zor olabilir.

Bu durumlarda indirmelerinizi kuyruğa sokarak dosyaları aynı anda değil teker teker indirebilmeniz de mümkündür. Bu anlamda kategoriler arasında olan “Kuyruklar” klasörüne sağ tıkla ve ”Yeni kuyruk yap” diyerek yine yeni bir kuyruk oluşturun.

Kuyruğunuza da isim koyduktan sonra ayar penceresinde gereken ayarları yaparak indirmelerinizi bu kuyruğa eklemeniz mümkün olacaktır. Kuyruklama beraberinde indirilen veriler teker teker ineceğinden dolayı indirme vaktinden tasarruf sağlamanız yine mümkün olacaktır.

Web Sitelerin içeriklerini İndirin

İnternet Download Manager beraberinde internet sitelerinde yer alan bütün içerikleri bir seferde indirmeniz mümkün olabilmektedir. Yine bir web sitenin içeriğini indirebilmek adına ana ekranda olan “Yakalayıcı” sekmesine tıklamanız gerekiyor.

Sonra önünüze gelen ufak ekran içerisinde proje adı ve site adresi yazın ve içerikleri seçin sonra da ileri diyerek bitirin. Son adımda ise bütün içerikleri 1 adımda sıralamış olacak ve 1 – 2 dakika içerisinde hem de Sonrada indirme başlayacaktır.

HABERE YORUM KAT