1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Hard diskten tık tık ses gelmesi anlamı nedir? Hard diskten tık tık ses gelmesi çözümü!
Hard diskten tık tık ses gelmesi anlamı nedir? Hard diskten tık tık ses gelmesi çözümü!

Hard diskten tık tık ses gelmesi anlamı nedir? Hard diskten tık tık ses gelmesi çözümü!

Bilgisayarlar bizlere her zaman sorunlar oluşturabilen makine çeşitleridirler.

A+A-

Yine sadece bilgisayar diyerek geçemeyiz. Bilgisayarınızın içerisinde RAM, hard disk, ekran kartı, ses kartı gibi çeşitli çipler bulunmaktadır ve bu aygıtlar genellikle sorun çıkarmaya müsait aygıt çeşitleridirler. Bu aygıtlardan bir tanesi bir sorun çıkarttığında bilgisayarınızın bozulduğuna kanaat getirirsiniz. Ve bu aygıtların tamir edilmeleri de her biri için farklı yöntemler gerektirmektedir. Yine bu gün ele alacağımız konu ise hard disklerden çıkan “tık, tiı” sesidir. Hard diskinizin içerisinde birçok parça bulunmaktadır. Disketi, yazma kafası gibi çeşitli parçalardan oluşan hard disklerde bu sesi yazma kafası gerçekleştirmektedir.

Yazma Kafası Neden Çalışamaz?

Yazma kafası zamanla bozularak sürekli olarak veriyi yazacağı sektöre doğru ilerleyemez. Ve arka tarafa doğru sert bir şekilde vururlar. Yazma kafası o kadar hassas bir parçadır ki yazma kafası ile disket arasında gözle görülemeyecek kadar küçük bir boşluk vardır. Bu boşluk ile manyetik olarak verileri yazma işlemini gerçekleştirmektedir.

Eğer ki bu sesi duyuyorsanız artık verileri yazamıyor veya yazmakta zorluk çekiyor anlamına gelmektedir. Zaten bu sesi duyuyorsanız çoğu zaman bilgisayarınız açıldığında çeşitli hata sorunları algılarsınız. Hard diskinizi tam anlamıyla kullanmakta zorluk çeker veya hiçbir şekilde kullanamazsınız. Eğer ki hard diskiniz içerisinde çeşitli verileriniz yok ise sizin için büyük bir sorun yok demektir ancak verileriniz var ise hard diskinizin onarılması sizin için büyük önem arz etmektedir.

Hard Diskten Tık, Tık ses gelmesi çözümü!

İşte bunun ışığında hard disklerde bulunan yazma kafası problemlerinin onarılmasını genellikle bilgisayar teknik servisleri yapamazlar. Profesyonel olarak veri kurtarma hizmeti veren birçok şirket bu hizmeti gerçekleştirebilmektedirler ve bu hizmeti gerçekleştirirken de %100 bir şekilde hatasız bir biçimde gerçekleştiremezler.

Çoğu zaman da verilerinizin bütününü kurtaramazlar. Bu sorunun onarımı için yapmaları gereken en önemli şey tabi ki hard diskinizin içini açarak tamirini, yazma kafasının onarımını gerçekleştirmektir. Ancak hard disklerin içleri o kadar hassastır ki açtığınız zaman içeriye girebilecek en ufak toz parçası tamamen bütün hard diski bozabilmektedir. Bu nedenle böyle bir sorun ile karşılaşmadan önce önemli verilerinizi her zaman yedekli bir şekilde tutmalısınız.

HABERE YORUM KAT