1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Hangi antivirüs programını kullanmalıyım 2020 - Antvirüs Program önerisi
Hangi antivirüs programını kullanmalıyım 2020 - Antvirüs Program önerisi

Hangi antivirüs programını kullanmalıyım 2020 - Antvirüs Program önerisi

Anti virüs programları günümüzde hayatımızın her türlü köşesine giren teknolojinin içerisinde bizlere sunulmaktadırlar. Peki Hangi antivirüs programını kullanmalıyız? Sondakika editörleri en sık tercih edilen Antvirüs Program önerilerini sizler için yayınlıyor.

A+A-

Bilgisayarlarımızı korumakla görevli olan anti virüs yazılımları artık akıllı telefonlarımızı korumakla görevli bir hale geldiler. Bilgisayarlarınıza kurduğumuz her antivirüs programının başlıca amacı bizleri çeşitli virüs türevlerinden korumak olsa da aslında her yazılım bunu başarılı bir şekilde gerçekleştiremiyor. Bu yazımızda Hangi antivirüs programını kullanmalıyım? sorunuza yanıt vereceğiz.

Kullanıcılar ise bu tür konulardan bihaber bir şekilde çoğu zaman teknik bilgiye sahip değildirler. Bu nedenle de çeşitli sitelerde en iyi anti virüs yazılımını ararlar. Yine birçok kullanıcı da sürekli olarak çeşitli yazılımları kullanarak kendisi için en iyi olanı seçmeye çalışır.

Hangi antivirüs programını kullanmalıyım 2020

Peki biz ne yapmalıyız? Genel olarak anti virüs yazılımı tercih ederken aslında kendiniz için kullanış açısından en uygun olanı seçmelisiniz. Yani kimse size bütün kullanıcılar şu anti virüs yazılımını kullansın, en iyisi odur diyemez çünkü her yazılımın fonksiyonları bir takım kullanıcılar tarafından beğeniliyorken yine birtakım kullanıcılar tarafından da beğenilmemektedir.

Anti virüs programı seçerken dikkat etmeniz gereken ilk kural sistem özelliklerinizdir. Bilgisayarınızın donanımsal özellikleri eğer yavaş, düşük ise buna göre ESET, Bitdefender gibi hafif yazılımları tercih etmelisiniz. Yine bu anti virüs programları veri tabanı olarak da oldukça kalitelidirler ve yüzlerce, milyonlarca virüs türevini tanıyabiliyorlar.

Üst Düzey Donanım Özellikleri İçin

Eğer ki sistemsel olarak donanımsal özellikleriniz orta düzey veya üst düzey ise yine Avira gibi ve AVAST gibi yüksek RAM kullanımı gerçekleştiren güvenlik yazılımlarını tercih edebilirsiniz. Yine tercih edebileceğiniz bu yazılım sayesinde birbirinden farklı virüs türevlerinden korunmanız da oldukça mümkündür. Eğer ki anti virüs kullanmak istemiyorsanız yani tabi ki de anlık koruma sağlayan anti virüs programlarını kullanmak mecburiyetinde değilsiniz.

Bu nedenle bunlara bağlı olarak anlık koruma özelliği bulunmayan ve bu sayede sisteminizi kastırmayan sadece virüs tarama işlevi bulunan güvenlik yazılımlarını tercih edebilirsiniz. Bunlara da Anti Trojan Remover, Combofix gibi yazılımları sayabiliriz. Yine bu yazılımları sisteminizin bir köşesinde saklayacaksınız ve dilediğiniz süre en ufak şüphe duyduğunuzda onları çalıştırarak tam virüs taraması gerçekleştireceksiniz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT