1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Güvendeyim uygulaması nedir? Güvendeyim uygulaması nasıl çalışır
Güvendeyim uygulaması nedir? Güvendeyim uygulaması nasıl çalışır

Güvendeyim uygulaması nedir? Güvendeyim uygulaması nasıl çalışır

AKUT güvendeyim uygulamasını yayınladı. Güvendeyim uygulaması telefonunuzda internet olmasa dahil toplamda 5 kişiye kadar SMS ile konum bilgisi gönderiyor. Haberimizden Güvendeyim uygulaması hakkında bir çok bilgiyi bulabilirsiniz.

A+A-

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Genel Bilgi Teknolojileri şirketine geliştirttiği Güvendeyim uygulaması’nı, Google Play ve Apple App Store’de yayınladı. Peki Güvendeyim uygulaması nedir, Güvendeyim uygulaması nasıl indirilir, nasıl çalışır? tüm bunlar haberimizde.

Güvendeyim Uygulaması nedir?

Güvendeyim uygulaması, doğal afet ve benzeri durumlarında konum bilgilerinizi, SMS yoluyla, belirlediğiniz kişilere gönderilerek, güvende olduğunuzun bildirilmesine yardım eden bir mobil uygulamadır.

Güvendeyim uygulaması nasıl çalışır?

Güvendeyim uygulamasını telefonunuza indirmeniz yeterli oluyor. Uygulamayı en güzel tarafı ise internetsiz çalışıyor olmasıdır. Aramanın mümkün olmadığı, internetin çalışmadığı, SMS'lerin devreye girdiği doğal afet durumlarında, tek bir butona basılması, konumunuzun paylaşılması için yeterli oluyor.

 Uygulamanın ayarlar bölümünden, acil durumlarda haber iletilmesini istediğiniz, en fazla 5 kişinin telefon numarasını ekleyebiliyorsunuz. Daha sağlıklı çalışabilmesi adına aynı şehirde yaşamayan en az bir yakınınızın numarasının uygulamaya eklenmesi öneriliyor.

Standart SMS tarifesi üzerinden operatör tarafından ücretlendirilen uygulama, GPS servisi üzerinden konumun alınması, telefonun marka modeli ile bulunulan ortam gibi değişkenlere göre farklı sürelerde işlem gerçekleştirebiliyor.
Güvendeyim uygulaması nasıl indirilir?

Uygulama Google Play ve Apple App Store’den ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor. Tek yapmanız gerekn telefonunzdaki markete girerek “güvendeyim” yazmanız.

GÜVENDEYİM UYGULAMASI HAKKINDA

Güvendeyim uygulaması ile güvende olduğunuzu konum bilgisi ile SMS olarak bildirin.

Güvendeyim uygulaması ayarlar bölümünden belirlediğiniz en fazla 5 telefon numarasına uygulamanın ana ekranındaki Güvendeyim butonuna bastığınızda telefonunuzun GPS servisi üzerinden aldığı konumunuzu telefonunuz SMS sistemi üzerinden belirttiğiniz kişilere gönderir. Aynı şehirde yaşamayan en az bir yakınınızın numarasını da uygulamaya eklemenizi öneririz.

Bu işlem standart SMS tarifeniz üzerinden operatörünüz tarafından ücretlendirilmektedir. GPS servisi üzerinden konumunuzun alınması telefonunuzun marka modeli ile bulunduğunuz ortama göre uzun yada kısa sürebilir.

Güvendeyim uygulaması, uygulamayı yükledikten sonra internete ihtiyaç duymaz. SMS gönderim hakkınız olması yeterlidir.

Ayrıca Deprem, Sel ve Yangın konularındaki bazı temel bilgilere yine uygulamanın menüsü üzerinden ulaşabilirsiniz.

AKUT Arama Kurtarma Derneği ile birlikte Genel Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. tarafından geliştirilmiştir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT