1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Facebook’un öncelikli hedefi çocuk güvenliği
Facebook’un öncelikli hedefi çocuk güvenliği

Facebook’un öncelikli hedefi çocuk güvenliği

Facebook’un sahibi ve kurucusu olan Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamada Facebook ‘daki tüm mesajların şifrelenerek korunacağı söylenmişti. Bu açıklamaların ardından Facebook üzerindeki söz sahibi kişileri bu düzenlemenin iptal edilmesi için Zuckerberg’i ikna etmeye çalışıyor.

A+A-

Tüm mesajları şifrelemenin kötü niyetli kişilerin işini kolaylaştıracağına değinilen açıklamada,”Kötü niyetli kişiler bu sayede çocuklara zarar verebilir, çocuklara yapılan cinsel sömürülerin davaları devletler tarafından araştırılamaz hale gelir” sözleri yer aldı.

Facebook’daki diğer yetkililerde uçtan uca şifreleme uygulamasına geçildiğinde kötü niyetli kişilerin işlerinin kolaylaşacağı ve insanların gerek özel hayat, gerek iş ve eğitim hayatı gibi konularda mağdur olacağı düşünülüyor.
Ancak, Facebook’un küresel güvenlik sorumlusu Antigone Davis, bu uygulama planı içinde çocukların güvenliğinin de hesaba katıldığını ve çocuklar için özel önlemlerin alındığını belirtti.

Facebook’un çocuklar için aldığı önlemler henüz açıklanmadığı için ne kadar faydalı olacağı bilinmiyor. Yapılan açıklamada, uçtan uca şifreleme uygulaması başlamadan önce özellikle çocukların güvenliğini sağlamak adına uzman ekiplerce çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT