1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. En çok uydusu olan gezegen artık Jüpiter değil
En çok uydusu olan gezegen artık Jüpiter değil

En çok uydusu olan gezegen artık Jüpiter değil

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan yeni araştırmaya göre Satürn gezegeninin uydu sayısının 82 olduğu tespit edildi.

A+A-

Araştırmada, Hawai’de bulunan Subaru teleskobu kullanıldı. Beş kilometrelik bir çapta toplamda 20 yeni uydunun keşfedilmesi sonucunda, 62 olarak bilinen Satürn’ün uydu sayısı 82’ye yükseldi.

Bu araştırmadan önce en fazla uydusu olan gezegen, 79 uydu ile Jüpiter olarak biliniyordu.Satürn’ün yörüngesinde keşfedilen yeni uyduların 17 tanesinin, gezegene ters yönde hareket ettiği gözlemlendi. Diğer 3 uydunun Satürn ile aynı yönde hareket ettiği ve uydulardan birinin Satürn etrafındaki bir turunu 3 seneyi aşkın sürede, iki tanesinin ise iki senede tamamladığı belirlendi.

Washington’da yer alan Carnegie Bilim Enstitüsü’nde görevli Scott Sheppard’ın açıklamasında, yapılan bu keşiflerin Satürn gezegeninin oluşma sürecinin açıklığa kavuşturulmasında oldukça önemli bir rol oynayacağı belirtiliyor.

Bu keşiflerin gerçekleşmesi sonucunda tahminler Satürn’ün başka uydularının da olabileceği yönünde gelişti. 1990’lı yıllardan bu tarafa, uydu sayısı en fazla olarak bilinen gezegen Jüpiter’di.

HABERE YORUM KAT