1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Çinli iş adamı, ölen kedisini klonlattı!
Çinli iş adamı, ölen kedisini klonlattı!

Çinli iş adamı, ölen kedisini klonlattı!

Çin'de bir iş adamı, hastalanarak iki yaşında ölen Sarımsak adlı kedisini klonlattı.

A+A-

Çin'de 22 yaşındaki bir iş adamı, ölen kedisi Sarımsağı  yaklaşık 202 bin TL harcayarak klonlattı. Sarımsak Çin'in klonlanan ilk kedisi oldu.

4 tane taşıyıcı anne kediye nakledildi

Huang Yu, öldükten sonra kedisini evine yakınında bir parka gömdü.  Köpek klonlamayla ilgili haber okuduğunu anımsadı ve sarımsak isimli kedisini mezarından çıkardı, kokmasını önlemek için sarıp buzdolabına koydu. Araştırmaları sonucu Klonlama hizmeti veren Sinogene adlı şirkete, bir ay buzdolabında sakladığı kedisini teslim etti. Klonlama şirketi hayvanın deri dokusunu kullanarak DNA'sından 40 embriyo üretti.

Bu embriyolar, 4 taşıyıcı anne kediye nakledildi. Başarılı geçen nakil işleminin ardından kedilerden üçü hamile kaldı. Gözlemlerin ve takiplerin devam ettiği dönemde bu hayvanlardan ikisi düşük yaptı. Nakil işleminin yapıldığı annelerden biri 21 Temmuz'da Sarımsak'ın kopyası doğurdu.

Doğan yavru kedinin gözlerinin rengi ve tüylerinin DNA’sı alınan kedininim belirtilen özelliklerinden biraz farklı olduğu belirtiliyor. Sarımsağın çenesinin altındaki siyah leke yavruda olmadığı gözlemlenmiştir.

DNA TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Gen araştırmaları yapan başka bir şirketin, klonlanan yavru kedinin DNA’SININ klonlanan ölen kediye ait olduğunu, DNA’sının tam ve eksiksiz eşleştiğini doğruladı. Yavru kedisiyle Ağustos'ta tanışan Huang, "Düş kırıklığına uğramadım desem yalan olur" dedi tüm bunlara rağmen sonuçtan gayet  memnun olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT