1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Chrome’dan Şaşırtıcı Bir Yenilik Daha! Artık Bir Tık Uzağımızda!
Chrome’dan Şaşırtıcı Bir Yenilik Daha! Artık Bir Tık Uzağımızda!

Chrome’dan Şaşırtıcı Bir Yenilik Daha! Artık Bir Tık Uzağımızda!

Google Chorome'de yaptığı son güncellemeyle oldukça kullanışlı bir özelliği kullanıcılarına sundu. Yapılan güncellemeyle sözcüklerin sözlükteki anlamlarını yalnız bir tık ile bulabilmesine imkân sağlıyor.

A+A-

Ana merkezi ABD olan teknoloji liderlerinden birinin Google olduğu kabul edilen bir gerçek. Google ürünlerinin en sevilenlerinden olan Google Chrome’un Android versiyonunun birçok fonksiyonel aracı olduğu da biliniyor. Google Chrome’da son zamanlarda öyle bir özellik keşfedildi ki, artık bilinmeyen sözcüklerin sözlükteki anlamlarını yalnız bir tık ile bulabilmemize imkân sağlıyor.

  Öğrenilen yeni özellik Chrome’un Android 83.0.4103.106 versiyonunda yer alıyor. Yeni özellik ile üstüne yalnızca bir kere tıklanan sözcüğün sözlükteki bilgileri ve nasıl telaffuz edileceğine dair bilgiler gösteriliyor. Sözcükle ilgili verilen bilgilerden daha fazlası öğrenilmek istenirse ekranın alt tarafında çıkmış olan pencere üste kaydırılıyor. Bu sayede Google’daki başka aramalara da gidilebiliyor.

  Öğrenilen bu yeni özellik Google Chrome’un Android versiyonunda yer alsa da şimdilik bütün kullananlara etkinleştirilmiş gözükmüyor. Google’ın, yeni olan bu özellik üzerinde yeterli denemeler yaptıktan sonra bütün kullananlara aktif hale getireceği düşünülüyor.Üstelik bu yeni özelliğin şimdiki haliyle mi çıkarılacağı veya birtakım yenilikler eklenip eklenmeyeceği de merak konusu.

HABERE YORUM KAT