1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Chrome Eklenti Virüsü Kaldırma Temizleme Nasıl Yapılır?
Chrome Eklenti Virüsü Kaldırma Temizleme Nasıl Yapılır?

Chrome Eklenti Virüsü Kaldırma Temizleme Nasıl Yapılır?

Chrome eklenti virüsleri özellikle de son zamanlarda adından sıkça söz ettiren virüs türevlerindendir. Bu içerikde Chrome eklenti virüsü temizleme kaldırma işlemeninin nasıl yapılacağı ele alınmıştır.

A+A-

Adından sıkça söz ettiren diyorum çünkü hatırlarsanız bir zamanlar Facebook üzerinde “Xxx isimli ünlü ölmüş! Tıkla” gibi virüsler yaygınlaşmaktaydı ve bu virüsler sebebi ile milyonlarca bilgisayardaki tarayıcılar hacklenmişti.

Şimdi size bu makalemizde bu virüslerin nasıl oluştuklarını, nasıl silinebileceklerini ve hangi amaçlarda kullanıldıklarını anlatacağız. Bu eklenti virüsü tarayıcınıza bulaştığı zaman birçok yetkiyi kötü niyetli kişiye devretmektedir ve kötü niyetli kişi uzaktan tarayıcınıza komutlar göndererek dilediği işlevi sizlere yaptırabiliyor. Sizin adınıza çeşitli durumları, yorumları ve paylaşımları beğenebiliyor, paylaşabiliyor ve yine sizin adınıza birilerini şikayet edebiliyor.

Eklenti Virüsü Neler Yapabiliyor?

Virüsün yapabildikleri sadece bunlarla sınırlı değil. En önemlisi de Google şirketinin bu konuda elle tutulur bir çözümü sunamıyor olmasıdır. Tahmin edeceksiniz ki çeşitli anti virüs yazılımları da bu eklenti virüsünü tespit edemiyor. Chrome için sürekli yeni güncellemeler geliyor her güncellemede virüs etkisiz hale geliyor ancak kötü niyetli kişiler aynı gün daha yeni bir virüsü piyasaya sürüyorlar.

Bu noktada bu virüse yakalanmamak için kullanıcıların son derece dikkatli olmaları ve çeşitli haberlere inanmamaları gerekmektedir. En güzel çözüm ise bu virüslerin vakti geçene kadar Firefox gibi alternatif tarayıcılara yönelmek olacaktır. Yine bu virüsten tam anlamıyla korunabilmek açısından tarayıcınızın nasıl kullanıldığını, eklentilere nasıl girildiğini ve bu eklentilerin nasıl silinebildiklerini iyi kavramamız gerekmektedir.

Chrome Eklenti Virüsü Kaldırma Temizleme Nasıl Yapılır?

Eğer tarayıcınıza bu eklenti virüsünün bulaştığını düşünüyorsanız yapmanız gereken işlem tarayıcınızı sıfırlamak olacaktır.

Tarayıcınızı sıfırladıktan sonra Chrome’un bulunduğu dizine ulaşıyorsunuz ve buradaki her şeyi siliyorsunuz. Her şeyi sildikten sonra ccleaner benzer bir yazılım ile kayıt defterinizi de incelemeye alıyor ve gereksiz girdileri, virüslü girdileri ortadan kaldırıyorsunuz. Bu işlemlerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Chrome tarayıcısını tekrar indirin.

İndirdikten sonra kurulum işlemlerini de gerçekleştirin ve artık temiz bir tarayıcıya sahipsiniz. Bu gibi virüslere bir daha yakalanmamak adına yapabileceğiniz en önemli şey bilinçli olmanızdır. Bunlara ek olarak daha farklı reklam virüslerine karşı savunma sağlayabilmek adına Adware Cleaner isimli reklam silici yazılımı da sisteminize kurabilir ve sisteminizdeki reklam virüslerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT