1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Bu yıl ki TEKNO FEST’e rekor katılım gerçekleşti!
Bu yıl ki TEKNO FEST’e rekor katılım gerçekleşti!

Bu yıl ki TEKNO FEST’e rekor katılım gerçekleşti!

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve yaklaşık 1 milyon 720 bin ziyaretçinin katıldığı belirtilen TEKNO FETS İstanbul adını dünyada kanıtlamış en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak geniş bir kitleye TEKNO FEST heyecanı yaşattı.

A+A-

TÜBİTAK BAŞKANINDAN AÇIKLAMALAR;

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TEKNO FEST hakkında yaptığı açıklamada; ‘’Festival kapsamında gelen ziyaretçiler ilk başlarda çekingen davranıyorlar. Yapılan Bilim Fuarının içeriğini ve kapsamını görünce daha sonra projeyle gelerek fuara katılıyorlar. Düzenlediğimiz elektrikli araç, insansız hava aracı yarışmalarına katılıyorlar. TEKNO FEST’ in kısa sürede katılımcı sayısı, proje sayısı ve ortaya çıkan verimli katkının artacağına inanıyorum.’’ dedi.

Açıklamalarına devam eden Prof. Dr. MANDAL "Katılımcıların yoğun talepler gösterdiği TEKNO FEST ve 7. Konya Bilim Festivali şunu gösteriyor ki Ülkemizde bilim ve teknolojiye ilginin arttığını ispatlar niteliktedir. Milli teknoloji yatırım atakları Türkiye’de bilim ve teknolojinin gelişmesi ve gençlerin ilgisini bu alanlara çekerek teknolojiyle buluşması amacıyla Konya’da Festival boyunca ziyaretçi akını yaklaşık olarak 150 bin kişiye ulaşmıştır. Öyle ki gerçekleştirilen fuarda sayısı 100’e yakın bilim atölyeleri kurulmuş atölyeler gösteri ve yarışma etkinliklerine sahne olmuştur. Tüm bu fuarlar ve festivaller katılımcıların farkındalığını artıracak bilim ve teknoloji gelişmesine katkı sağlayacak dolayısıyla ülkemizin gelişmesinde yararlı olacağını düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT