1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Botnet saldırısı Nedir? Botnet (DDOS) saldırısı ne demek?
Botnet saldırısı Nedir? Botnet (DDOS) saldırısı ne demek?

Botnet saldırısı Nedir? Botnet (DDOS) saldırısı ne demek?

Botnet çağımızın en tehlikeli silahlarından biridir dersek yeridir. Peki çok fazla duyduğumu bu Botnet saldırısı Nedir? Botnet (DDOS) saldırısı ne demek? işte yanıtı.

A+A-

Botnet çağımızın en tehlikeli silahlarından biridir dersek yeridir. Sanal alemde hacker’ların kullandıkları onlarca zararlı yazılımlar ve onlarca zararlı yöntemler bulunmaktadır. Bu zararlı yazılım ve yöntemler sayesinde profesyonel olarak hacker’lar oldukça tehlikeli işlemler yapabiliyorlar.

Yine günümüz çerçevesinde sanal alemde olup biten siber savaşlar artık medyanın ve insanların çok daha ilgisini çekmektedir. Çünkü sanal alem diyoruz ancak buradan yapılacak bir siber saldırı real hayatımızı da etkilemektedir.

Bu saldırılara örnek olarak da bankaları verebiliriz. Bankalara yapılan saldırılar neticesinde birçok vatandaş etkilenmişti ki bu olay Türkiye’de daha yeni yaşanmaktaydı halbuki Avrupa da sıkça yaşanan bir sorundur.

Botnet saldırısı Nedir? Botnet (DDOS) saldırısı ne demek?

Biz konumuza dönersek Botnet yüzlerce bilgisayarın bir araya gelmesi ile oluşan bir çeşit ağdır. Ele geçirilen bütün bilgisayarların her birine bot adı verilmektedir. Her birinin bir araya gelmesine de Botnet adını veriyoruz. Günümüz çerçevesinde Botnet ağları maalesef ki çoluk çocuk yaşlardaki kişilerin dahi eline geçebilmektedir.

Ancak burada ki en önemli husus eğer elinizde botnet gibi bir güç var ise peşinizde de sürekli polisin FBI servisinin olacağını unutmamalısınız. Zaten Botnet kurarak yaptıkları saldırılar nedeni ile mahkemeler karşısına çıkan yüzlerce insan var. Bu nedenle bütün bunların ışığında

Botnete biraz daha detaylı bir giriş yapacak olursak Botnet sayesinde web siteleri kapatılabilmektedir. Çeşitli sunuculara saldırılar yapılabilmektedir ve daha birçok işlem Botnet beraberinde rahatlıkla yapılabiliyor.

Botnet İle Neler Yapılabilir?

Yine Botnet virüsleri de sıradan virüsler değildirler. Oldukça profesyonel bir şekilde çalışabilen bu virüs çeşitleri günümüzde yüzlerce bilgisayarı etkileri altına alabilecek kapasitededirler. Yine bir Botnet ağında 500 600 bilgisayar olabiliyorken 5 milyon 6 milyon bilgisayar da olabilmektedir.

Bilgisayarların sayısı ne kadar çok olursa o kadar güçlü bir Botnet ağı oluşmaktadır. Bu nedenle bir hacker’ın hedefi her zaman Botnet ağı varsa bunu genişletmek olacaktır. Bunu yapabilmek için de genellikle film sitesi gibi web siteleri ele geçirir ve bu web sitelere virüsünü yerleştirir.

Virüsünü yerleştirdikten sonra da hacklenecek bilgisayarları izlemesi yeterlidir. Yine Botnet ağı ile sadece web siteler çökeltilmiyor yüklü miktarlarda paralar kazanılabiliyor, kredi kartları ele geçirilebiliyor ve sitelere hit sağlanabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT