1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Botnet saldırısı nasıl yapılır? Botnet (DDOS) ile neler yapabilir?
Botnet saldırısı nasıl yapılır? Botnet (DDOS) ile neler yapabilir?

Botnet saldırısı nasıl yapılır? Botnet (DDOS) ile neler yapabilir?

Botnet günümüz çağının en sık kullanılan siber saldırı araçlarından biridir. Peki Botnet Saldırısı nasıl yapılır?

A+A-

DDOS açılımı (Distributed Denial of Service) dir. Botnet, özellikle de hacker’ların son derece sık kullandığı bu silahın oluşturulması da oldukça geniş çaplı bir bilgi ister. İlk olarak sizlere bir siteye nasıl saldırılabileceğini ve bu sitenin nasıl kapatılabileceğini anlatalım. Bir ziyaretçi bir web siteye giriş yaptığında o siteye ufak boyutta bir paket gönderir ve site de o kişiye geri dönüş yapar.

Site size geri dönüş yaptığında materyalleri, index sayfasını görebilirsiniz. Eğer site size geri dönüş yapamazsa göremezsiniz. Her sitenin belirli boyutlarda bir hızı vardır. Belirli boyutlarda bir paket karşılama kapasitesi vardır. Örneğin bir siteye aynı anda 100 kişi girerse bu site herkese aynı anda cevap vereceğinden dolayı birkaç saniye geç açılabilir. Buna da yoğunluk diyoruz.

Botnet Saldırısı Nasıl Yapılır?

Eğer bir siteye bir anda binlerce kişi bağlanırsa bu site geri dönüş yapamaz ve artık devre dışı kalır. Tabi bu devre dışı kalma durumu sadece bir süreliğine geçerlidir. Şimdi Botnet silahına dönecek olursak bu silah ile bir web siteye saldırı yaptığınız zaman o siteyi dilediğiniz süre kadar kapalı tutabilirsiniz. Botnet virüsü çeşitli web sitelerde yayılır ve bu sitelerden kullanıcılara açtırılmaya çalışılır. Botnet virüsünü açan bilgisayarların hepsi Botnet ağına dahil olmuştur. Artık Botnet panelinden kötü niyetli kişi bir web siteye saldırı yapmaya kalkarsa virüsü açmış olan bütün bilgisayarlar saldırı yapacaktır.

DDOS Açılımı (Distributed Denial of Service)

Botnet (DDOS) İle Neler Yapılabilir?

Yine Botnet sahibi kişiler sadece web sitelere saldırı yapmaktan ziyade çok daha farklı amaçlarda da bu ağı kullanabilir. Bir web siteye saldırı yaparsanız buna Ddos attack denilir. Birden çok bilgisayar bir siteye ping gönderiyorsa bu Ddos saldırısıdır. Eğer bir bilgisayar gönderiyorsa buna Dos attack denilir. Dos saldırılarının çok büyük etkileri yoktur. Ancak Ddos saldırılarının etkileri oldukça yüksektir. Yine Botnet ağı sadece bir web siteye saldırı amacıyla değil o web siteye hit göndermek amacı ile de kullanılabilmektedir. Yani ağda bulunan bütün bilgisayarları aynı anda o siteye sokar ve bu site de bütün bilgisayarlar tarafından hit almış olur. Eğer bilgisayarınıza Botnet virüsü bulaşmış ise bu virüsten kurtulmanız mümkündür. Piyasada bulunan çeşitli anti virüs yazılımlarını kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT