1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Barışpınarı Harekâtı’nda yerli teknoloji ürünler kullanılıyor
Barışpınarı Harekâtı’nda yerli teknoloji ürünler kullanılıyor

Barışpınarı Harekâtı’nda yerli teknoloji ürünler kullanılıyor

Barış pınarı harekatı devam ederken harekatta kullanılan tüm ekipman, araçlar ve teçhizatın yerli ve milli teknolojiyle kullanıldığı vurgusu yapıldı.

A+A-

Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Başkanı ve Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay yaptığı açıklamalara göre, ‘’Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmak istenen terör koridorunu yok etmek ve Bölgede barış, huzuru sağlamak adına başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nda  Mehmetçiğin kullandığı silah ve donanımlar çok önem arz ediyor. Yerli ve milli teknolojiyle üretilen silah ve donanımlarımız harekâtta kullanılması önemli fark yarattığı vurgulandı. Teknolojik hamlelerimizin ürünü bu silah ve ekipmanlar olmadan operasyonu gerçekleştirebilir miydik? Bu bile ciddi sorudur.’’ dedi.

“ELİNDE TEKNOLOJİYİ BULUNDURAN KAZANIR”

Açıklamalarını sıralayan Okyay, "savaştığınız düşmanın elinde bulundurduğu teknolojik silah sizi 2 kilometreden vururken sizin teknolojiden uzak silahlarınız 500 metreden vuruyorsa çokta yapacağınız bir şey olduğu söylenemez. Mantıken siz onu vurmadan o sizi vurur bu böyledir." İfadelerine kullandı ve açıklamalarına şu sözler ile devam etti.

"Teknolojik gelişmişlik artık varlığınızı sürdürmede belirleyici en etkili kriter. Düşünün  bir ülke teknolojisi ile ürettiği ve kendi kumanda ettiği silah ile 10 bin kilometre ilerde bulunan başka bir ülkeye saldırabiliyor. Dolayısıyla savaşların seyri değişti. Eski tabirle ‘’er meydanı’’ dediğimiz tabir eskide kaldı. Birliklerin dinamosu olan piyadeler olmadan illaki savaş kazanılmaz fakat eski  belirleyici gücü azalmış durumda. Birliklerin karşı karşıya gelmeden kazanılan savaşlar var. Gelişen teknoloji ile askeri stratejilerin yeni yön ve yöntemler uygulanmaktadır. Ben savunma sanayi tarafındayım bundan sonra çatışmalarda insansız hava araçlar, füzeler ve roket sistemlerinin kullanımının ağırlıkta olacağı düşüncesindeyim." dedi.

HABERE YORUM KAT