1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. 5G Teknolojisi hayatımızda neleri değiştirecek?
5G Teknolojisi hayatımızda neleri değiştirecek?

5G Teknolojisi hayatımızda neleri değiştirecek?

Şuan ki hayatınızın ve internet deneyiminizi bir düşünün gayet hızlı ve yeterli değil mi. Ama insan bazen bir ihtiyaç ortaya çıkmadan ona ihtiyacının olduğunu farkında olamıyor. İşte 5G de bunu yaşatacak bizlere.

A+A-

Uzatmadan anlatalım 5G’nin neleri değiştireceğini isterseniz. Hayatımızın çok farklı alanlarında çok farklı etkileri olacak buna bir değinelim. 3 ana başlıkta ele alabiliriz.

Bunlarda şöyle;

Hız,
Gecikme,
Bağlanabilirlik,

Öncelikle hız ile başlayalım. Şu an 4G teknolojisini kullanıyoruz ve ulaşabildiğimiz maksimum hız 10mbit ile 100 mbit arasında değişiyor.  10 mbit ne demek peki? 10 = 1,25 mb\s yani 1gb bir dosyayı 14 dakikada falan indiriliyor. Peki 5G ne kadar hızlı olacak? 4G’nin 10 katı hızda olacak. 1gb dosyayı indirme süreniz 8 saniye ye denk gelecek. Yani şu an da kullandığımız internet tıpkı 90’larda kullandığımız bağlantı gibi hissettirecek.

Bize sağlayacağı en önemli avantaj ise gecikme veya tepki süresi. Oturduğunuz yerden dünyanın öbür ucundaki bir makineyi, bir arabayı buradaymış gibi kullanabilirsiniz. Ama daha da önemlisi uzaktan ameliyatların mümkün kılacak. Bunu sağlayacağını bir düşünün. Ciddi bir ameliyat geçirmeniz gerekiyor ve bu ameliyatı gerçekleştirebilecek doktor başka bir ülkede. Bulunduğunuz yerde en iyi doktordan tedavi alabiliyorsunuz.

Son olarak bağlana birlikten bahsedelim. Şu an da mevcut 4G bağlantı noktasında max 10 cihaz bağlanabiliyorsa, 5G ile 100 hatta 1000 çıkabilir.  Bu ne için önemli olsun peki? İnternet bağlantısından bahsederken aklınıza sadece bilgisayarlar falan geliyor. ama nesnelerin interneti söz konusu olduğunda oturduğumuz koltuk internete bağlı hale gelecek.

HABERE YORUM KAT