Türkiye, Ayn el-Arap ve Münbiç'in boşaltılmasını isteyecek

Türkiye sınır güvenliğini sağlamak amacıyla Barış Pınarı Operasyonunu başlatmıştı. Operasyon sürdüğü süre zarfında ABD Başkanı Donald Trump'ın isteği üzerine Türkiye'ye bir heyet geldi.

Türkiye'ye gelen heyet ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arasında bir anlaşma yapıldı. Yapılan anlaşma sonucunda Türkiye 32 kilometre derinlikte bir güvenli bölgenin oluşmasıyla bölgedeki tek hakimi oldu.

 Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşma Türkiye'nin siyasi bir zaferi olarak görüldü. Bu anlaşmanın ardından gözler Moskova'ya çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 22 Ekim de bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yapılacak olan görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Görüşme de Rusya'nın Ayn el-Arap ve Münbiç'ten çekilmesini isteyeceklerini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, güvenli bölgenin tam anlamıyla oluşturulması için bölge içerisinde bir tane bile YPG'li terör örgütü üyesinin kalmamasının gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Barış Pınarı Operasyonu başlamadan önce bölgeyi terk eden Amerikan askerlerinin bölgeden ayrılmalarının hemen ardından orayı Rus askerleri almıştı. Türkiye, bölgeye yerleşen Rus askerlerinin bölgeden ayrılmasıyla sınırında herhangi bir tehdidin önüne geçecek.

Siyaset Haberleri

Hilmi Güler Fındık Üreticisinin Yanında
Ayasofya İle İlgili Tepkiler Devam Ediyor
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayasofya Teşekkürü
Levent Özeren’in Semiha Yıldırım İçin Yaptığı Kötü Paylaşıma Tepkiler Büyüyor
İçişleri Bakanı Soylu, PKK artık telsizle bile konuşamıyor