İstanbul’un en büyük eğitim merkezi taşınıyor

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, 26 Eylül’de meydana gelen 5.9’luk depremin ardından ciddi hasarlar aldı. Fakültenin taşınma kararı 17 bin kişiyi etkilemiş durumda. Ayrıca bu taşınma, İstanbul’un en büyük eğitim kurumu taşınması olarak kayda alındı.

İstanbul Üniversitesi Avcılar yerleşkesi ile Bakırköy yerleşkesi, depremde gördüğü hasarlar nedeniyle ilgili üniversitenin Büyükçekmece yerleşkesine taşınması kararı alındı.

AA muhabirinin yaptığı açıklamada, “Rektörlüğün aldığı hızlı karar sonrası Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin taşınma işlemi başladı. Ayrıca Avcılar yerleşkesindeki Mühendislik Fakültesi de geçici olarak Büyükçekmece Yerleşkesi’nde faaliyet gösterecek” sözleri yer aldı.

15 bin öğrenci, 2 bin kadar da eğitimci ve personel olmak üzere toplam 17 bin kişiyi etkileyecek olan taşınma İstanbul’da gerçekleşen en büyük çaplı taşınma işlemi olarak tarihe geçti. Taşınma işlemine bu Cuma günü hız verilecek ve taşınmanın Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Eğitim Haberleri

İmam Hatip Lisesi Zirvede Yer Aldı
YKS’deki Mabel Matiz sorusuyla ilgili yeni gelişme: Görevden alındılar!
Öğrenciler 2020 - 2021 sezonuna EBA TV ile daha hazır girecek!
TYT Sorularını Paylaşan Öğrenci Gözaltına Alındı
YKS’de Görme Engelli Öğrencinin Yardımına Polis Koştu