Davutoğlu meclisteki stratejini açıkladı! Mecliste grup kurmuyor!

AK Parti’den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mecliste nasıl bir çalışma yürütmeyi hedeflediğine dair açıklamada bulundu.

Ahmet Davutoğlu ekibinin meclisten 10-15 milletvekiliyle hareket ettiği iddia edilmişti. Ardından gelen soru ise Davutoğlu’nun Meclis’e dair stratejinin ne olacağıydı.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkililerden biri;  Davutoğlu partisinin en geç birkaç ay içerisinde resmileşeceğini; şuan için Meclis’te grup kurmak yerine 2023 yılında yapılacak seçimlere kadar güç kazanmayı hedeflediklerini söyledi.
Davutoğlu’nun AK Parti’yi içeriden bölmeyip, sandıkta yarışmayı istediği söyleniyor.

Ahmet Davutoğlu’nun arkasında partisinden istifa eden AK Parti 26. Dönem Konya Milletvekili Ömer Ünal’da yeni partinin Kasım ayında kurulacağını belirtti. Türkiye’nin çoğu şehrinden “Sizinle birlikte yol yürümek istiyoruz” diyerek arayanlar olduğunu; "Şaibesiz ve ideolojik ayrım yapmadan herkes ile yol yürümeye varız” dedi.

Ünal, istifa etmesinin gerekçelerini de şöyle açıkladı; "AK Parti’nin MHP ile yakınlaşması yanlıştı. Koalisyon dönemi bitecek dendi. Koalisyonun adı değiştirilerek ittifak oldu. Birbirine demediğini bırakmayan iki parti bir araya geldi. AK Parti’den istifa etmemin önemli sebeplerinden biri de Doğu Perinçek ile AK Parti’nin aynı kulvarda olması. Bugün ki ittifak yasası, Türkiye’nin geleceğine ambargo koyacak. 2020 yılının Kasım ayında erken seçim beklediklerini, Haziran ayından önce seçim olamayacağını dile getirdi. 2020 Haziran ayında vekillerin yaşları tutmasa da milletvekili statüsünden emekli olmaları için günleri doluyor" dedi.

Siyaset Haberleri

Hilmi Güler Fındık Üreticisinin Yanında
Ayasofya İle İlgili Tepkiler Devam Ediyor
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayasofya Teşekkürü
Levent Özeren’in Semiha Yıldırım İçin Yaptığı Kötü Paylaşıma Tepkiler Büyüyor
İçişleri Bakanı Soylu, PKK artık telsizle bile konuşamıyor