Cahit Sıtkı Tarancı Anılıyor

Sayısız şiirlere kalemiyle can veren Türk edebiyatının unutulmaz şairi Cahit Sıtkı Tarancı vefatının sene-i devriyesinde anıldı. Aramızdan ayrılışının 63. yılında Cahit Sıtkı Tarancı saf şiirlerin dâhiyane şairini özlemle anıyoruz.

Bir Cahit Sıtkı Hikâyesi

Diyarbakırlı Tacir ve ziraatçı bir babanın oğlu olarak 4 Ekim 1910 tarihinde dünyaya geldi. Ailesi kendisine ilk olarak Hüseyin Cahit ismini koydu.

Soyadı kanunun çıktığı dönemde babası Pirinççioğlu soyadını aldığı halde o dönem pirinç üretiminden zara edip kızan babası Çiftçi anlamına gelen Tarancı soyadı ile değiştirdi.

Şiirlerinde sanat için sanat ilkesi

Usta şair yaşamı boyunca birçok şiir ve hikâyeye imza attı. Sanat için sanat ilkesiyle şiirlerinde genel olarak Yaşama sevinci, aşk gibi konulara yer verdi Bunların yanı sıra ölüm temasını sıklıkla kaleme aldı, çocukluğuna duyduğu özlemi de zaman zaman kaleminden dökülürdü usta şairin.

Yaş 35 yolun yarısı eder girişi ile herkesi kendine hayran bırakan şairin memleket isterim şiiriyle nasıl bir ülke istediğini dizelerde anlattı. Şiirlerinde eşya-insan arasında kurduğu ilişkiler uzun süre edebiyat incelemelerine konu olmuştur.

Gündem Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı, Ayasofya’daki İsim Değişikliği Üzerine Konuştu
Ayasofya’yı Diyanet İşleri Devraldı
Ayasofya İle İlgili Merakla Beklenen Karar Belli Oldu
Ali Saydam, Sosyal Medya Düzenlemesinin Gerekli Olduğunu Savundu
Bekçi Başvuru Koşulları ve Maaşları