Bazı Üniversitelerde 6 Yeni Fakültenin Kurulduğu Bildirildi

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre çeşitli şehirlerde yer alan üniversitelere 6 yeni fakülte kuruldu. Bu değişikliğe ek, 2 yüksekokul kapatılırken 1 fakültenin ise adı değişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vermiş olduğu onay ile yayımlanan kararın ayrıntılarına göre, Antalya Bilim Üniversitesinin bünyesinde yer alan Sağlık Bilimleri Fakültesi, İstanbul Gelişim Üniversitesinin bünyesinde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin bir bölümü olan Diş Hekimliği Fakültesi, Iğdır Üniversitesine bağlı olan Sağlık Bilimleri Fakültesi, Afyon Kocatepe Üniversitesinin bir fakültesi olan Spor Bilimleri Fakültesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesine bağlı olan Spor Bilimleri Fakültesi kurulan yeni yerler oldu.  

Bununla beraber Munzur Üniversitesine bağlı olan Güzel Sanatlar Fakültesinin ismi de Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Fakültesi olarak değiştirilmesi kararı alındı.

Alınan bu karar ile Afyon Kocatepe Üniversitesinin bünyesinde yer alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin bir bölümü olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tamamen eğitime kapatıldı.

Eğitim Haberleri

İmam Hatip Lisesi Zirvede Yer Aldı
YKS’deki Mabel Matiz sorusuyla ilgili yeni gelişme: Görevden alındılar!
Öğrenciler 2020 - 2021 sezonuna EBA TV ile daha hazır girecek!
TYT Sorularını Paylaşan Öğrenci Gözaltına Alındı
YKS’de Görme Engelli Öğrencinin Yardımına Polis Koştu