Almanya üçüncü çeyrekte tekrar büyüme eğilimine girdi!

Almanya ekonomisine ait verilerde, bu yılın içerisinde ortaya çıkan üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe nazaran yüzde 0,1 büyüme oranı yakalanmış ve resesyona girmekten kendini kurtarmıştı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'ne ait (Destatis) verilere bakıldığında, Almanya'da mevsim ve takvim etkilerinin arındırılmış şekliyle Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH), içinde bulunduğumuz yılın üçüncü çeyreği içerisinde geride kalan yılın aynı çeyreğine nazaran yüzde 0,1 büyüme kaydetti.

Böylelikle, Avrupa'da bulunan en büyük ve dünyanın dördüncü ekonomisi için ikinci çeyrekte büyümenin durmasından sonra üçüncü çeyrekte tekrar büyüme eğilimine girmiş oldu.

Piyasanın beklentisine bakıldığında ekonominin yüzde 0,1 küçülüp, ikinci çeyrekte ise yüzde 0,2 daralmadan sonra teknik olarak resesyona girmiş olması yönünde görünüyordu.

ING Almanya Başekonomisti Carsten Brzeski, yaptığı değerlendirme açıklamasında; “Almanya ekonomisi, geçtiğimiz yılın 3. çeyreğinden bu yana çeyreklik GSYH büyüme ortalamasının yüzde 0,1’e gerilemesi birlikte fiili bir durgunluğa düştü.” ifadesini kullandı.

Brzeski, “Sonuç olarak, Almanya ekonomisi var olan bir durgunluktan çıktı. Ancak, rahatlamaya rağmen, sevinmek için hala çok az neden var." dedi.

Dünya Haberleri

Alman Papaz Ayasofya’ya Yönelik Eleştiri Yapanlara Tepki Gösterdi
Bakan Hulusi Akar, Ermenistan’ın Kurduğu Kumpasta Boğulacağını Belirtti
Dünyanın En Zengin insanları kimler? İşte 2020 yılı dünyanın en zengin 20 insanı
Yunanistan Başpiskoposundan Ayasofya için çok konuşulacak açıklama: Cesaret edemezler!
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Rusların Türkiye'ye gitmelerini sorun yapmayacağız