Çin uzaya “yeni gözlem uydusu” gönderdi

Çin'in, yüksek çözünürlük düzeyinde gözlemler yapacağı belirtilen Gaofın-10 uydusunu uzaya fırlattığı bildirildi.

Şinhua ajansından bildirilen haber kaynak alındığında, yörüngesi önceden belirlenen Gaofın uydusunun, Çin'in Şanji eyaletinde bulunan uydu fırlatma merkezinden fırlatıldığı bilgisine ulaşıldı.

Gaofın-10 uydusunun, (bir metre altında) yüksek çözünürlük düzeyinde fotoğraflar temin ederek bunları dünyaya göndereceği ifade ediliyor.Uydunun, Long March-4C adı verilen roketle uzaya fırlatıldığı bildirildi.

Hasat öngörmeden yol planlamaya, afet kurtarma çalışmalarından şehir düzenlemelerine kadar pek çok alanda, bu uydunun dünyaya göndereceği bilgilerden faydalanılacak. Bu bilgiler, Çin tarafından gündelik yaşamdan bürokratik işlemlere pek çok alandaki geliştirme çalışmalarında kullanılacak.

2010 yılında başlatılan Gaofın uydu projesi, Gaofın-10 ile yeni bir aşamaya ulaştı. Bu uydu ve ona uygun fırlatıcı roket, Çin Havacılık Bilim ve Teknoloji Şirketi himayesinde Şanghay Uzay-Uçuş Teknolojisi Akademisi tarafından meydana getirildi. 

Çin'in, bu fırlatışla söz konusu projenin 314. misyonunu ortaya koyarken, uzay çalışmalarındaki ısrarını vurgulamış olduğu, alandaki belli otoriteler tarafından dile getirildi.

Teknoloji Haberleri

Syrox şarj cihazları güvenli satın almanın yolu: evinyolu.net
IP Adresi nasıl değişir? İşte IP Adresi Değiştirmenin Püf Noktaları
Telefonumu nasıl bulurum? Google Telefonumu Bul Kullanımı